Universitatea din București își anunță sprijinul pentru refugiații din Ucraina. Studenții și profesorii care fug din calea războiului vor primi, inclusiv, cazare și mâncare

24 feb. 2022
362 Afișari
Universitatea din București își anunță sprijinul pentru refugiații din Ucraina. Studenții și profesorii care fug din calea războiului vor primi, inclusiv, cazare și mâncare
Universitatea din București își anunță sprijinul pentru refugiații din Ucraina. Studenții și profesorii care fug din calea războiului vor primi, inclusiv, cazare și mâncare. Sursă foto: Facebook/ Universitatea din București

Universitatea din București anunță, joi, că va sprijini, prin forțe proprii, studenții și profesorii care fug din calea războiului și care aleg să se refugieze pe teritoriul țării noastre.

Universitatea din București își anunță sprijinul pentru refugiații din Ucraina

Universitatea din București condamnă cu fermitate orice formă a războiului. Instituția crede în confruntarea ideilor și în dialog constant pentru rezolvarea problemelor economice și sociale ale umanității. UB subliniază că nu crede în confruntările armate care produc suferință, pierderi, dar și dezastre.

„Comunitatea academică a Universității se solidarizează cu locuitorii Ucrainei, cu victimele conflictului armat și cu întreaga comunitate educațională a statului ucrainean. Universitatea din București va sprijini concret, prin forțe proprii, studenții și profesorii care fug din calea atacului, refugiindu-se pe teritoriul României.”, declară Universitatea din București prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, UB spune că istoria modernă ne arată prin dovezi clare că folosirea războiului în scopuri ideologice are efecte deosebit de grave asupra umanității, dar și asupra evoluției acesteia.

Marian Preda, rectorul UB, anunță discuții cu MAE

Domnul Marian Preda, rectorul Universității din București, a declarat pentru Edupedu.ro, că vor avea loc discuții cu Ministerul Afacerilor Externe. Astfel, felul în care va acționa instituția să se alinieze cu răspunsul pe care îl va avea țara noastră în situația de față.

Universitatea din București are în vedere următoarele măsuri, potrivit declarației rectorului instituției:

  • urmează să fie creat un grup de lucru care să propună un set de măsuri, prin care UB să asigure, la nevoie, cazare sau mâncare refugiaților din Ucraina;
  • instituția își propune să sprijine protejarea patrimoniului universităților din Ucraina care cer acest lucru (obiecte de patrimoniu, documente, cărți care se află în bibliotecile facultăților).

Joi dimineață, președintele rus, Vladimir Putin a susținut un discurs prin care a anunțat o operațiune militară în Ucraina. La puțin timp după discurs, mai multe explozii s-au auzit în orașele Kiev, Harkov sau Odesa, dar și în partea de est a Ucrainei.

Cookies