Universitatea din Bucureşti cere Min. Educaţiei să retragă titlul de Doctor acordat lui Ponta

de:
18 dec. 2014
0 Afișari
Universitatea din Bucureşti cere Min. Educaţiei să retragă titlul de Doctor acordat lui Ponta

La doua zile dupa ce Ponta a notificat Universitatea, printr-o scrisoare, ca renunta la titlul de doctor in drept, institutia de invatamant superior anunta ca a trimis adresa oficiala catre Ministerul Educatiei, „referitoare la solicitarea domnului Victor Ponta”, informează Hotnews.ro.

In adresa trimisa Ministerului, rectorul Universitatii spune ca „tinand seama de decizia Comisiei de Etica si de pozitia Senatului Universitatii din Bucuresti din 25 iulie 2012, va rugam sa dispuneti masurile necesare in vederea retragerii titlului de Doctor in Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/ 15.12.2003”. 

Textul integral al adresei trimise de Universitatea Bucuresti catre Ministerul Educatiei:

Domnului Ministru al Educatiei Nu0013ationale, 
Prof. dr. Sorin CIMPEANu0013U 

Stimate Domnule Ministru, 

Va transmitem, in anexa, notificarea primita din partea domnului Victor Ponta privind renuntarea la titlul de Doctor in Drept. 

Va transmitem, de asemenea, in copie, urmatoarele documente: 

  • dosarul inaintat ministerului in 2003, in vedere a acordarii titlului de doctor
  • teza elaborata de domnul Victor Ponta
  • decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti din data de 17 iulie 2012 privind acuzatia de plagiat
  • corespondenta purtata de Universitatea din Bucuresti, cu comisiile de specialitate ale MEN, in 2012.

Tinand seama de decizia Comisiei de Etica si de pozitia Senatului Universitatii din Bucuresti din 25 iulie 2012, va rugam sa dispuneti masurile necesare in vederea retragerii titlului de Doctor in Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/ 15.12.2003. 

Va asiguram, Domnule Ministru, de inalta noastra consideratie si va adresam, cu ocazia sarbatorilor de iarna, urarile noastre de sanatate si succes in activitatea pe care o desfasurati in slujba educatiei nationale. 

Cu stima, 
Prof. dr. Mircea DUMITRU 
Rector al Universitatii din Bucuresti 
Membru corespondent al Academiei Romane” 

La începutul săptămânii, Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor în drept.

Imediat după anunţul premierului, Universitatea din Bucuresti a răspuns oficial la scrisoarea prin care Victor Ponta il „notifica” pe rector ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003. Cu privire la renuntarea la titlul de doctor, Universitatea l-a anunţat că intreprinde toate demersurile necesare.

„Cu privire la renuntarea la titlul de Doctor in Drept, ce v-a fost acordat in 2003, va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea dumneavoastra.” – se arata atunci în comunicatul Universității. 

Cookies