Universitatea de Medicină din Bucureşti are cei mai bogaţi studenţi din România

de:
05 feb. 2011
0 afișări
Universitatea de Medicină din Bucureşti are cei mai bogaţi studenţi din România

Pe locul doi, în topul celor mai bogaţi studenţi din România sunt cei de la Universitatea „Ovidius” şi Universitatea Maritimă, aceştia scoţând din buzunar între 500 şi 700 de lei, potrivit studiului „Nevoile Sociale ale Studenţilor 2011”, citat de Gândul. Urmează apoi tinerii din marile centre universitare: Bucureşti (Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti), Cluj, Iaşi şi Timişoara unde un student lasă în medie sume cuprinse între 300 şi 500 de lei. Universităţile mai mici au şi cei mai săraci studenţi: la Alba Iulia, Oradea, Sibiu, Suceava, Galaţi sau Baia Mare, majoritatea tinerilor dispunând de maximum 300 de lei.

Două treimi dintre studenţi se întreţin doar din sumele primite de acasă. Un procent destul de restrâns (14%) apelează la angajatori, iar o parte şi mai mică dintre tineri (7%) se bazează doar pe bursă. În privinţa împărţirii timpului între job şi facultate, studenţii politehnişti sunt în top – aproape o treime având şi un loc de muncă. În cazul celor de la ASE, procentul studenţilor cu job este între 10 şi 20%, în timp ce la polul opus se află studenţii de la medicină, mai puţin de unul din zece având şi un loc de muncă.

Studiul a fost realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, pe baza a 20000 de răspunsuri dată de către studenţii din 24 de universităţi.

Cookies