SMART CITY

Universitatea Bucureşti îi acuză pe jandarmi de „prezenţă agresivă”

Potrivit instituţiei, contrar dispoziţiei rectorului Universităţii din Bucureşti, încă de la începerea protestelor, grupuri de jandarmi au intrat în incinta Facultăţii de Litere, totul culminând cu “două situaţii fără precedent”.

Astfel, în ziua de 15 ianuarie, în jurul orei 19.15, doi indivizi îmbrăcaţi în civil şi înarmaţi au solicitat unei angajate din cadrul Facultăţii de Litere să le permită filmarea protestelor ce aveau loc în zona Pieţei Universităţii. “Angajata le-a adus la cunoştinţă că ea nu este abilitată să le permită accesul, urmând a transmite conducerii solicitarea acestora. În acel moment, cele două persoane au avut un comportament inadecvat, încercând să o intimideze pe salariată şi, neavând rezultatul scontat, au părăsit incinta”, se menţionează într-un comunicat al universităţii.

De asemenea, UB arată că pe 24 ianuarie mai mulţi jandarmi au intrat în Facultatea de Litere şi au solicitat “în mod agresiv” unui grup de studenţi aflaţi la etajul 2 al Facultăţii, care aşteptau susţinerea examenului, să evacueze urgent incinta instituţiei. “Jandarmii nu s-au legitimat şi nici nu au precizat motivul solicitării. Persoanele în cauză purtau uniformă de jandarm”, se arată în comunicat.

“Credem că jandarmii şi-au depăşit atribuţiile care le sunt conferite de lege, evacuând studenţii care legitim se aflau în incinta facultăţii şi împiedicându-i pe aceştia să îşi susţină examenul prevăzut în calendarul academic. În mod evident, nu poate fi vorba decât de un abuz întrucât studenţii nu tulburau în niciun fel liniştea şi ordinea publică. Este inadmisibilă o asemenea interferenţă a autorităţilor publice în procesul educaţional universitar şi folosire a spaţiului Universităţii din Bucureşti în scopuri nedeclarate”, se mai precizează în comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button