Uniunea Salvați Bucureștiul îi cere lui Sorin Oprescu să rezolve urgent situația RADET

de:
28 aug. 2015
0 Afișari
Uniunea Salvați Bucureștiul îi cere lui Sorin Oprescu să rezolve urgent situația RADET

 „Sorin Oprescu trebuie să convoace o ședință extraordinară a Consiliului General pentru a rezolva problemele grave de la RADET, deoarece el este singurul vinovat de situația dezastruoasă în care a ajuns regia. Când ești Primarul General al Capitalei nu poți să stai și să te vaiți că lucrurile nu funcționează. Nu poți să asiști nepăsător la falimentul regiilor din subordinea ta și nu poți să lași locuitorii Capitalei fără condiții decente de trai. Dacă nu ești capabil să rezolvi aceste probleme urgente, demisia este singura soluție rezonabilă”, susține Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul.

,,Milioanele de euro aruncate pe studii de fezabilitate pentru autostrada suspendată și alte proiecte fanteziste ale lui Sorin Oprescu nu sunt justificate într-un oraș în care cetățenii riscă să înghețe iarna în casele lor, fără căldură”, afirmă Nicușor Dan.

„În mandatul lui Oprescu, datoria RADET a crescut de la 170 milioane euro la 900, iar soluțiile pentru rezolvarea acestei situații au lipsit cu desăvârșire.  USB susține că există soluții pentru ca bucureștenii să nu sufere de frig la iarnă în casele lor există, dar ele nu au legătură cu subvenționarea risipei, așa cum s-a întâmplat în cei 7 ani de mandat ai lui Oprescu. USB propune un plan care presupune o investiţie de circa 1 miliard de euro, pentru 3-5 ani, în propriile generatoare de energiei ale Primăriei, cu efectul reducerii costului gigacaloriei la 170 lei, faţă de circa 360 de lei cât ajunge azi, în mod real”, spun reprezentanții USB într-un comunicat remis B365.ro. 

În ceea ce privește sursele de finanțare pentru acest plan, USB susține că banii pot investiți din fonduri europene sau chiar din bugetul Primăriei. 

 

Cookies