ȘTIRI

Unitatea modernă pentru Arși, care stă nefolosită, utilată de un apropiat de-al lui Oprescu

RISE Project a verificat cine e firma care s-a ocupat de utilarea acestei unități de chirurgie plastică, realizată la Spitalul Floreasca. Răspunsul: compania Gemedica, deținută de Aurel Galea (49 de ani), prieten intim, sponsor de campanie electorală și partener de afaceri al lui Sorin Oprescu, informeaza riseproject.ro.

 

Echiparea clinicii, împreună cu instruirea celor care urmau să o folosească, a fost realizată, între 2013 și 2015, în baza unui acord cadru care presupunea livrarea produselor și serviciilor descrise mai sus contra unei sume de până la 9 milioane de euro (38,9 milioane de lei).  Firma Gemedica a câștigat licitația organizată de Spitalul Floreasca în condițiile în care a fost singura care s-a înscris în competiție.

De altfel, la toate licitațiile organizate de Spitalul Floreasca și câștigate de firma Gemedica (toate câte au fost găsite de RISE Project pe site-urile de specialitate), această companie a participat singură, fără să o concureze nimeni.

În 2012, de exemplu, tot fără să fie concurată de nimeni, Gemedica a câștigat cinci licitații organizate de Spitalul Floreasca, pentru sume de circa 6 milioane de euro. (Detaliile uneia dintr ele, referitoare la furnizarea unor aparate folosite la terapie intensivă, AICI).

De subliniat că toate sumele citate mai sus sunt stipulate în acorduri cadru, încheiate între Gemedica și Spitalul Floreasca. Ele desemnează plafonul maxim financiar în interiorul căruia spitalul poate să achiziționeze produse și servicii de la firma lui Aurel Galea, pentru fiecare contract în parte. Fluxurile de bani dintre Spitalul Floreasca și Gemedica ar putea fi mai mici.

Unitatea de urgențe pentru arși, inaugurată acum o jumătate de an și evaluată la 9 milioane de euro, este intitulată „Clinică de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button