Unirea Shopping Center, inclusă de BVB pe lista specială de observare

de:
11 iun. 2016
3 Afișari
Unirea Shopping Center, inclusă de BVB pe lista specială de observare

Emitenţii ale căror acţiuni sunt admise la tranzacţionare pe sistemul alternativ AeRO au obligaţia transmiterii Raportului Anual în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, conform prevederilor Codului BVB – operator de sistem şi ale Regulamentului CNVM/ASF nr. 1/2006, scrie Curierul Naţional.

Cele două societăţi nu au respectat această obligaţie de raportare şi nici nu au întreprins măsurile necesare convocării Adunării Generale Ordinare Anuale (în vederea aprobării situaţiilor financiare şi a raportului anual). Bursa de Valori Bucureşti a transmis în prealabil atenţionări societăţilor cu privire la neîndeplinirea acestei obligaţii„, a informat BVB.

Citeşte şi Ce avere are Dan Adamescu: apartamente de lux în Monte Carlo şi vilă cu 18 camere în Bucureşti

În luna martie, procurorii anticorupţie au pus sechestru pe averea lui Dan Adamescu, până la concurenţa sumei de 857.301.363,37 lei, măsura vizând 435.759.255 de acţiuni şi 20.406 părţi sociale, pe care omul de afaceri le deţine la diferite societăţi comerciale.

Surse judiciare au declarat că ar fi vorba despre magazinul Unirea, Hotelul Intercontinental şi clădirea Modern Business Center din apropierea bisericii Armenească, „România liberă” fiind deja cedată în contul cauţiunii de 40 milioane lei.

Această măsură asiguratorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea confiscării speciale şi a recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către inculpat a infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni). Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală”, a informat ieri DNA.
La data de 16 martie 2016, procurorii anticorupţie au încuviinţat cererea lui Dan Adamescu de constituire a cauţiunii în limita sumei de 40 mil. lei, prin „depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) şi două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul Bucureşti şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro„.

Citeşte şi DAN ADAMESCU, condamnat la 4 ani şi 4 luni de ÎNCHISOARE cu executare

Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A., este acuzat de procurorii anticorupţie că, în perioada 2011-2013, a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii ASTRA, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor.

Activitatea infracţională s-a desfăşurat şi în contextul presupusei complicităţi a anumitor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care a devenit din aprilie 2013 Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Cookies