”Unii posesori de câini, certați cu civilizația, au găsit WC-ul ideal pentru câinii lor”. Ciucu a oprit „o soluție ca la Paris”

21 dec. 2021
1532 Afișari
”Unii posesori de câini, certați cu civilizația, au găsit WC-ul ideal pentru câinii lor”. Ciucu a oprit „o soluție ca la Paris”
”Unii posesori de câini, certați cu civilizația, au găsit WC-ul ideal pentru câinii lor”. Ciucu a oprit „o soluție ca la Paris”

Primarul S6 a vrut să împrumute de la Paris soluția de amenajare urbană de a pune pietriș în alveolele create la rădăcina copacilor, însă s-a răzgândit în mijlocul lucrărilor. El a constatat că toate alveolele, absolut toate, aveau pietrișul aruncat în afară.

Lucrările de refacere a trotuarelor au fost oprite de primarul Ciprian Ciucu în Sectorul 6, după ce a constatat un obicei al unor posesori de câini care nu strâng fecalele produse de patrupede.

Soluția, despre care primarul spune că a preluat-o de la Paris, s-a dovedit greșită, nu din motive care țin de îngrijirea copacilor, ci din cauze care țin de civilizație. „O să facem ca la Paris când vom fi civilizați ca la Paris”, a fost reacția primarului S6, înainte de a pune stop lucrărilor.

Ce s-a întâmplat pe străzile unde a adoptat soluția de la Paris? „Unii posesori de câini, certați cu civilizația, au găsit WC-ul ideal pentru câinii lor. Toate alveolele cu nisip au deja rahat de câine în ele și se văd clar urmele de animale care au aruncat pietrișul afară”, scrie cu indignare edilul.

Ideea de a folosi pietriș la rădăcina copacilor și în Sectorul 6 a fost avansată de angajații de ADP S6 care erau „încântați” de soluția parisiană, ”și din motive de aspect și pentru că ajută arborii”. „Horticultorii mi-au explicat de ce”, mai adaugă acesta.

În imaginile din Paris căutate pe google, în care apar copaci plantați la nivelul trotuarelor, se observă lucrări puțin diferite față de cele din S6. Alveolele fie sunt săpate în profunzime și au margini care le delimitează, fie sunt montate cărămizi peste pietriș sau pământ.

Parizienii, în schimb, nu se plâng de excrementele de câini lăsate pe străzi.

Ciucă revine la soluția de la Paris, după ce se vor pune camere video

Ciucă crede că după ce vor fi montate mai multe camere video pe străzi și va fi adoptată legea prin care amenzile să fie aplicate pe baza probelor video, civilizația se va impune de la sine.

„Abia aștept să vină cele 3000 de camere video iar Parlamentul să voteze legea prin care putem amenda pe baza probelor de pe acele camere. Altfel nu ne civilizăm, sunt extrem de dezamăgit de comportamentul unor posesori de câini.”, și-a încheiat postarea primarul.

Cookies