Uniformele poliţiştilor din Bucureşti, dotate cu bodycam pentru a descuraja luarea de MITĂ

de:
01 apr. 2019
2 Afișari
Uniformele poliţiştilor din Bucureşti, dotate cu bodycam pentru a descuraja luarea de MITĂ

Contractul a fost estimat la 1,51 milioane de lei, fără TVA, și atribuit pentru 649.992 lei, fără TVA. La procedură s-au înscris cu oferte alte 15 firme, acestea fiind A.C. Comfort&Safety SRL, Casido SRL, Critical Technologies SRL, Data Computer SRL, Felix Telecom SRL, Global Event Solutions SRL, Mira Technologies Group SRL, Neramo Distribution SRL, Onestone Energy SRL, Rotman Industries SRL, Safety Camera System SRL, MC Wings Design SRL, Silmo Services SRL, Tradeco Natural SRL și Union Protection SRL.

„Echipamentele video de tip bodycam sunt achiziționate în vederea asigurării protecției polițiștilor împotriva faptelor de ultraj, pentru descurajarea faptelor ilegale, consolidarea materialului probatoriu în sfera contravențională, penală și disciplinară, la nivelul structurilor de ordine publică și de la nivelul Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București. Aceste echipamente vor fi utilizate de polițiștii ce exercită atribuții de serviciu referitoare la îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice, precum și menținerea ordinii și siguranței publice, prin activități de patrulare”, se arăta într-un răspuns al Poliției Capitalei pentru Profit.ro.

Camerele video vor fi livrate în termen de 24 de luni de la atribuirea contractului, se precizează în caietul de sarcini al procedurii de atribuire. „Prin această achiziție se urmărește creșterea eficienței muncii polițienești în contact cu cetățenii, asigurarea mijloacelor de probă în soluționarea unor acuzații privind compartamentul abuziv al cetățenilor/polițiștilor, eliminarea posibilităților de comitere a infracțiunii de luare/dare de mită, reducerea cauzelor de comitere a infracțiunii de ultraj, precum și descurajarea unui eventual comportament agresiv al persoanelor ce intră în contact cu polițiștii, având cunoștință de faptul că sunt filmați.

Această achiziție este o extindere a proiectului-pilot privind utilizarea sistemelor audio-video montate pe uniforma polițiștilor (Body Worn Camera – BWC) în conformitate cu măsura dispusă de conducerea IGPR, pentru creșterea autorității și protecției polițistului”, se mai spune în răspunsul instituției.

Cookies