Unicornul cu puță, ultima năzbâtie montată de Negoiță pe Bd. Unirii. GALERIE FOTO

de:
02 oct. 2014
15 Afișari
Unicornul cu puță, ultima năzbâtie montată de Negoiță pe Bd. Unirii. GALERIE FOTO

Centrul Cultural Casa Artelor din Sectorul 3 a publicat mai multe fotografii cu statuia unicornului de pe Bulevardul Unirii.

Unicornul bucureștean a apărut pe Bulevardul Unirii încă de la debutul evenimentului „555 de minute de cultură”, prilej cu care a fost inaugurat Bulevardul Artelor, unde sunt programate să aibă loc momente artistice, până la sfârşitul lunii octombrie.

Se pare că unicorul cu pricina este de fapt mascota Centrului Cultural Casa Artelor din Sectorul 3.

Unicornul este montat pe un soclu identic cu cel pe care se află Lupoaica, pe Lipscani, a observat Rezistența Urbană. 

În imaginea de profil a acestei instituții este chiar statuia unicornului de pe Bulevardul Unirii. B365.ro a solicitat mai multe informații cu privire la această statuie de la Primăria Sectorului 3, însă nu a primit încă un răspuns.

Pietre „funerare” din marmură, tot pe Bulevardul Unirii

În apropiere de inorog, au fost instalate și câteva pietre de marmură, asemănătoare celor folosite la morminte.

Mai multe detalii, aici.

„Curcubeu” pe Bd. Unirii: Negoiță a montat pergole galbene, roz și mov

În urmă cu câteva luni, Primăria Sectorului 3 a pus, în cadrul lucrărilor de reamenjare a Bulevardului Unirii, o pergolă mov – lila, la intersecţia cu strada Lucian Blaga. Deşi această pergolă a fost intens criticată, în contextul în care culoarea ei nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent, care s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis, pe Bd. Unirii au mai apărut alte pergole în culori ţipătoare, în apropierea Pieţei Alba Iulia.

Astfel, cei care ajung pe acest bulevard, în apropierea intersecţiei Bd. Unirii cu Str. Lucian Blaga, pot vedea, de la mare distanţă, mai multe pergole albe, două pergole mov-lila, o pergolă vopsită roz şi una de culoare galbenă. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.

După ce a fost acuzat în repetate rânduri că a urâţit Bulevardul Unirii prin instalarea, iniţial, a unei pergole mov şi apoi a altora multicolore, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (PSD), a inaugurat şi o piaţă a regiunilor României în cadrul evenimentului „Arte în stradă”. „Piaţa regiunilor” cuprinde un ansamblu monumental reprezentând regiunile ţării.

A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov. FOTO și VIDEO 

„Bulevardul Unirii este foarte important nu doar pentru Sectorul 3, ci pentru tot Bucurestiul si pentru toata Romania. Vreau ca acest bulevard sa devina un simbol, unul dintre locurile preferate ale bucurestenilor. Vreau sa multumesc, pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, primarului general Sorin Oprescu, care ne-a dat voie sa ne ocupam de reamenajarea bulevardului Unirii. Vreau, deopotriva, sa multumesc atat arhitectului-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, care a venit de fiecare data cu mine pentru a gasi cele mai bune solutii pentru acest bulevard, cat si consilierilor din Sectorul 3, care ne-au sprijinit in realizarea acestui proiect. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc locuitorilor din zona care ne-au suportat cu santierul in ultimele luni”, a declarat Robert Sorin Negoita, primarul Sectorului 3, la inaugurarea din iunie a „Pieței Regiunilor Unite”, de pe același bulevard.

Mai mult, în parcurile Gh. Petrașcu, Al.I.Cuza și Titan, Primăria condusă de Robert Negoiță a instalat aparate de fitness de culoare aurie, despre care B365.ro a scris AICI. Pe lângă aceste invenții, în parcurile din Sectorul 3 și pe străzi se distrug spațiile verzi prin montarea de dale de beton pe spațiul cu pământ dintre copaci.

Cookies