Unhappy hours în Centrul Vechi. Zeci de taximetriști bucureșteni, amendați pentru suprataxare, lipsă de bon fiscal și alte haiducii clasice

30 mai 2022
3317 Afișari
Unhappy hours în Centrul Vechi. Zeci de taximetriști bucureșteni, amendați pentru suprataxare, lipsă de bon fiscal și alte haiducii clasice
Taximetriști controlați de polițiștii locali în centrul Vechi | Sursa foto: Primăria Capitalei

În București există taximetriștii simpatici, taximetriștii foarte eficienți și taximetriștii care, dacă nu ești atent, îți iau pe-o cursă din Centrul Vechi până acasă (oriunde ar fi casa ta în oraș) cât pentru o călătorie interjudețeană pe drumuri blocate și cu mari ocolișuri.

Amenzi de 26.500 de lei aplicate taximetriștilor din Centrul Vechi

În weekendul care tocmai s-a sfârșit, polițiștii locali de la Primăria Capitalei s-au apucat să controleze taximetriștii care așteptau mușterii veseli după o seară prelungită în Centrul Vechi. Au controlat și-au amendat pentru diverse – suprataxare, neeliberare de bon fiscal, lipsa stației radio, ne spune Primăria, printr-un comunicat:

Controalele organizate de D.G.P.L.C.M.B. – prin polițiști locali din cadrul Serviciilor Control Transporturi şi Circulaţie Rutieră și agenți ai Brigăzii Rutiere București – au avut loc weekendul trecut și s-au derulat în zona Centrului Istoric al Capitalei. În câteva ore, au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 51 de autovehicule, 11 conducători auto fiind sancționați contravențional pentru abateri de la Legea taximetriei. Valoarea amenzilor a fost de 26.500 de lei.

Taximetrie cu haiducie se practică n u numai în Centrul Vechi, ci și, spre exemplu, la Gara de Nord. Și acolo au fost controale, și acolo s-au dat amenzi de câteva mii de lei. În plus, cinci autorizații taxi au fost reținute, ca măsuri complementare.

Municipalitatea le reamintește bucureștenilor că, pentru a sesiza problemele întâmpinate în relația cu taximetriștii, pot apela oricând linia verde pusă la dispoziție de Primăria Capitalei – 0800.800.868 sau dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București la 021/9752.

 

Cookies