ȘTIRI

Ungaria oferă protecție deputatului Marko Attila, urmărit penal de DNA

Marko Attila a plecat la Budapesta chiar in ziua in care colegii sai au incuviintat cerea de arestare formulata de DNA, transmitandu-le acestora ca nu poate participa la sedinta, pentru ca este plecat. De atunci, el nu a revenit in tara, desi procurorii anticoruptie l-au citat de mai multe ori, scrie ziare.com.

„Deocamdata se afla in Republica Ungara, la Budapesta. El a primit protectie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regaseste pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat ca in ceea ce-l priveste pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natura a provoca o puternica reactie de stat ca s-a incalcat dreptul de proprietate si dreptul la un proces echitabil si de aceea s-a decis sa i se acorde protectie. Deputatului i se permite sa ramana pe teritoriul maghiar. Se solicita sa se ia masuri in ceea ce priveste cladirea scolii din Sfantu Gheorghe sa nu fie nationalizata ca urmare a sentintei de condamnare, care este apreciata ca fiind nelegala”, a transmis avocatul deputatului, Eugen Iordachescu, intr-o declaratie pentru Digi 24.

Astfel, aparatorul lui Marko Attila a vorbit despre dosarul in care deputatul a fost condamnat, in noiembrie 2014, la trei ani de inchisoare cu suspendare, intr-o speta privind retrocedarea unor imobile, insa nu si despre arestarea preventiva incuviintata in luna decembrie a anului trecut de catre Camera Deputatilor.

Marko Attila a ramas fara imunitate pe data de 3 decembrie, cand parlamentarii au votat in favoarea solicitarii DNA de arestare preventiva in dosarul Bica. Totusi, el nu s-a prezentat nici in fata Comisiei juridice, cu o zi inainte, nici in plen, pentru a-si sustine punctul de vedere, transmitandu-le colegilor ca este plecat din tara.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button