Unde trăiesc bucureștenii mare parte din zi? În trafic! Capitala a urcat pe locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din UE și pe 7 la nivel mondial | Studiu Tomtom

16 feb. 2023
884 Afișari
Unde trăiesc bucureștenii mare parte din zi? În trafic! Capitala a urcat pe locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din UE și pe 7 la nivel mondial | Studiu Tomtom
Unde trăiesc bucureștenii mare parte din zi? În trafic! Capitala a urcat pe locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din UE și pe 7 la nivel mondial | Studiu Tomtom. Sursa imagine: Inquam Photos / David Muntean

Este oficial! Bucureștenii nu au doar impresia că îmbătrânesc în trafic. Un studiu realizat de GPS Tomtom confirmă că șoferii trăiesc mare parte din zi în trafic. Mai exact, aproape 12 zile au petrecut șoferii în aglomerație, în 2022. Capitala ocupă locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din UE și locul 7 la nivel mondial.

Bucureștenii trăiesc mare parte din zi în trafic

În clasamentul orașelor cu cel mai aglomerat trafic rutier, Capitala României ocupă locul 7 la nivel mondial, potrivit indicelui anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom.

Astfel, șoferii din București au pierdut în 2022, în medie, 277 de ore în ambuteiajele din trafic. Mai exact, au pierdut anul trecut aproape 12 zile (11,54) stând pe loc, bară la bară, la semafor.

Aceste 277 de ore pierdute în traficul din Capitală reprezintă timpul de citire necesar pentru aproximativ 55 de cărți, potrivit aceluiași studiu.

Tot conform Tomtom, bucureștenii plătesc 3439 RON/ an pentru combustibil. Dintre aceștia, 983 RON cheltuiți sunt din cauza aglomerației.

Față de anul 2021, pe o distanță de 10 km, a scăzut cu 10 secunde gradul de congestionare a traficului rutier. În 2022, șoferii au avut un timp de călătorie mai scăzut, cu aceste 10 secunde.

Bucureștiul ocupă locul 3 în topul celor mai aglomerate orașe din UE (Uniunea Europeană), după Dublin (locul I) și Milano (locul II).

În 2021, Capitala ocupa locul 8 în același clasament.

Cele mai aglomerate 10 orașe din lume

Primele 10 poziții în topul celor mai aglomerate orașe din lume sunt ocupate de:

Care sunt cele mai aglomerate 10 orașe din lume:

  1. Londra, Regatul Unit
  2. Bengaluru, India
  3. Dublin, Irlanda
  4. Sapporo, Japonia
  5. Milano, Italia
  6. Pune, India
  7. București, România
  8. Lima, Peru
  9. Manila, Filipine
  10. Bogota, Columbia

Bine de știut, dacă vrem să ne mutăm într-un oraș în care să nu petrecem prea mult timp în trafic. Cele mai relaxate orașe din lume, la capitolul trafic, sunt:

  1. Almere, Țările de Jos
  2. San Diego, SUA
  3. Den Bosch, Țările de Jos
  4. Knoxville, SUA
  5. Oklahoma City, SUA

Un alt studiu, realizat de compania INRIX Research, poate fi citit AICI.

Cookies