Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat

26 nov. 2021
1532 Afișari
Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat

De ce nu vorbește nimeni despre acest food truck bestial cu mâncare thai? De ce? De ce ISAN Thai Kitchen e încă la stadiul de food truck și nu are un locușor propriu, statornic, o locație pe persoană fizică sau juridică? De ce? Sunt întrebări fără răspuns, deocamdată. Momentan, pot doar să relatez experiența mea minunată cu acest food truck nestemat, care trebuie neapărat experimentat în toată splendoarea sa. Salut și bine ai venit la Mănânc pentru tine!

Bucătăria thai e despre explozie. Explozie de arome, de texturi, de combinații nebune de dulce și iute, mix de condimente și ierburi tropicale, exotice, cu accent pe lemograss, ghimbir, lime sau galangal.

Unde thai și unde crapă. La Mercato Kultur Bucarest

Undeva prin august, pe când mă aflam în vizită de lucru la food truckul Smokăreală (despre care am scris aici) situat în interiorul Merkato Kultur,  am împărțit masa cu o doamnă și fiica sa adolescentă, ambele entuziasmate de ce tocmai comandaseră. Și-au venit, dom’le, cu două caserole care miroseau absolut demențial, dar eu aveam deja 400 de grame de brisket în mine. Ce fac acu? De unde și-au luat? Ce mănâncă acolo? mă gândeam eu cu mintea mea.

zic: – Îmi cer scuze că vă-ntreb, eu sunt mai pofticios și nesimțit din fire. Ce v-ați luat acolo de mâncare?, că miroase extrem de bine.

Doamna, amabilă, îmi răspune: – Ah, nu știi? Uite food truckul ăla de-acolo (îmi arată cu furculița), e nou. ISAN Thai Kitchen. E minunat. Vrei să guști din nudălșii ăștia?

Dau brisket la schimb! io de colo, repede, ca să compensez îndrăzneala.

Băi, și-am gustat din noodleșii femeii, cu toată rușinea. Aia e. Am gustat.

Aolio, cât de buni îs! zic
Ți-am spus? Ți-am spus! Mai thai de atât, la banii ăștia, nu există, spune doamna.

Doamna și fiica ei râd complice. Un fel de “am mai convertit unu’ la ISAN Thai Kitchen!”

Așa am aflat eu de ISAN Thai Kitchen. Dintr-o întâmplare fericită, la masă. Unde mai pui că mi-am făcut și amici de haleală. Dacă nici asta nu denotă că mâncarea e bucurie și prietenie între oameni și popoare…

Let’s Thai!

Dacă până acum am preferat doar să comand prin aplicație, de data asta am mers personal la ISAN Thai Kitchen, pe un frig pătrunzător. Sa-cri-fi-cii! ISAN Thai Kitchen e situat, cum spuneam, în curtea Mercato Kultur Bucarest. Un food truck micuț, simpluț, printre alte food truckuri parcate în curtea cu pricina. (Le Bab, Smokareala, etc).

E ora 4 după amiaza și ISAN e singurul food truck deschis. Doamnele de la bucătărie sunt de origine asiatică, deci toate semnele bune sunt acolo.

Am mâncat pentru tine la ISAN Thai Kitchen

Supă Tom Yum – Hot and sour taste with sweet notes, galangal root lemon grass, chili paste, lime kafir leaves, zuchini and mushrooms 26

Pad Thai With Shripms – Rice pasta with green onions, zucchini, broccoli and mushrooms in a sweet sour sauce of tamarind and spices, finished with an egg and served with roasted peanuts, mung bean sprouts, green onions and caramelized onions, perfectly cooked shrimps. 48

Mango Sticky Rice – Steamed sticky rice with coconut milk, served with condensed milk 26

Toate preparatele au fost gata în 10, hai 15 minute, cel mult. Super rapid!

Judecata de Apoi

Supă Tom Yum

Hot and sour taste with sweet notes, galangal root lemongrass, chili paste, lime kafir leaves, zuchini and mushrooms

 

Fierbinte e puțin spus. Am primit o supă clocotită, iar pentru frigul de afară a fost țais! La fix! E cum zice în descriere: puțin acrișoară, dulceagă și iute în același timp. Tipic thai și extrem, extrem de aromată. Am primit și niște broccoli prin ea. Cineva s-a simțit creativ.

Aroma diferă și în funcție de ce prinzi în lingură: lemongrass sau galangal, galangalul fiind o rudă “dulce” de-a ghimbirului. M-am bucurat de supa asta fierbinte, tropicală, cu ciuperci shitake și ingrediente exotice. Gustul mișto, ciudat la modul plăcut cred că vine și de la frunzele de limetă kafru, un lime specific Asiei de sud est.

Very nice.

Pad Thai with Shrimps

Rice pasta with green onions, zucchini, broccoli and mushrooms in a sweet sour sauce of tamarind and spices, finished with an egg and served with roasted peanuts, mung bean sprouts, green onions and caramelized onions, perfectly cooked shrimps

Din preparatul ăsta gustasem atunci, în vară, de la doamna respectivă. Aceleași arome minunate într-un mix ideal de texturi. E un fel de mâncare, în primul rând, prezentabil, iar ca gust: puțin dulceag(ish) și deloc, dar deloc picant. Știu că nu scrie, mă așteptam însă să piște puțin. Savoarea stă, de fapt, în combinația de sosuri și condimente folosite la gătire. Sunt destul de sigur că din descrierea preparatului lipsesc câteva secrete, și nu-i condamn. Nici măcar nu vreau să știu. Nu-mi pasă. E delicios și gata. N-am crezut că alunele prăjite pot ridica atât de mult un preparat, cel puțin la nivel de textură, da’ uite că se poate. Deasemenea, mugurii de fasole mung sunt un nice touch atât la nivel vizual, cât și gustativ. Puțin lime stors pe desupra și nu te mai poți opri!

 

Pad thaiul poate fi achiziționat simplu sau îi poți adăuga niște extra ingrediente, la alegere: pui, mușchi de vită, creveți sau tofu. Eu am ales creveți, pentru că fan creveți și cu asta basta. Până și melodia mea preferată e Lacrimi și pumni în creveți. Sau cum era?

Pot fi de acord că nu e tocmai cel mai ieftin dish la cei 48 de lei pe care i-am dat, dar are un atu. E foarte bun acest pad thai de la ISAN.

A! Și că mi-aș fi dorit eu o porție mai mare e cu totul altă mâncare de pește. Și asta nu pentru că nu e suficientă porția pentru un om normal, ci pentru că sunt eu sunt mâncău și aș mai fi băgat încă o porție așa, fluierând. De unde atâția bani, că tre’ să iau și desert.

Apropo de desert…

Mango Sticky Rice – Un desert finuț

Steamed sticky rice with coconut milk, served with condensed milk

Orez cu lapti, cum se zice la mine acasă. Orez dulce cu gust de cocos și toping de feliuțe de mango copt și aromat. Deasupra, niște lapte condensat. Desertul ăsta poate fi mai mult sau mai puțin special în funcție de cât de copt e mangoul, să zic așa. Am crescut cu orez cu lapte, dar fără mango, și-am găsit mixul ăsta ca fiind unul plăcut, cu toate că, habar n-am de ce, mă așteptam la ceva mai special. Aș putea da vina pe explozia de arome din preparatele precedente. În fine, 26 de lei desertul ăsta.

Total ISAN Thai Kitchen: 100 de lei, în cap.

Voi mai mânca pentru tine de la ISAN Thai Kitchen? Da. E prea bun ca să nu dau banu’.

Găsești ISAN Thai Kitchen pe Bolt sau la Mercato Kultur, pe strada Căpitan Gheorghe Demetriade 6 – 10 și, în curând, pe Tazz și Glovo.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine!

Uite și alte locuri pe unde-am mai mâncat:

Cookies