BAZAR

Unde te poţi conecta gratuit la net wi-fi, în Capitală VEZI HĂRȚI

Orange România, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a plasat, pentru început, hotspot-uri doar în Centrul Vechi al Capitalei. Cei care ajung în Centrul Istoric se pot conecta la reţeaua WiFi a operatorului francez dacă ajung oriunde pe strada Smârdan. Și pe str. Franceză, str. Sf. Dumitru şi str. Lipscani Orange asigură acoperire reţeaua wireless, dar doar parţial. Printre barurile şi terasele care se află în aria de acoperire a companiei se numără şi Old City, Hanul cu Tei, The Embassy, Dam Beer House, Dam Beer Garden, Grill’n Roses, El Dictador, Scarlet Pub, Buen Humor, Arcade Cafe şi clubul Goblin.

”Centrul Vechi a fost ales ca locaţie pentru implementarea unei reţele WiFi pentru că Orange a dorit să ofere o experienţă inedită bucureştenilor, zona fiind şi animată cu jocuri şi concursuri, dar şi pentru a sprijini eforturile Primăriei de reabilitare a acestei zone. Orange România analizează în prezent şi posibilitatea extinderii hot-spoturilor”, au declarat, pentru B365.ro, reprezentanţii operatorului francez.

Unul dintre principalii jucători de pe piaţa autohtonă de telecom, RCS&RDS, a anunţat recent instalarea a sute de hotspot-uri în 26 dintre cele mai intens circulate localităţi. Compania controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari deţine peste 50 de puncte de acces wireless numai în Capitală, situate în multe staţii de metrou, dar şi în mall-uri, restaurante, baruri sau cafenele.

Staţiile de metrou în care există, doar în interior, semnal pentru internetul mobil de la RCS&RDS sunt Basarab 1 şi 2, Constantin Brancoveanu, Dristor 1 şi 2, Eroii Revoluţiei, Eroilor, Gara de Nord 1 şi 2, Grozăveşti, Izvor, Lujerului, Mihai Bravu, Obor, Petrache Poenaru, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Piaţa Romană, Piaţa Sudului, Piaţa Unirii 1 şi 2, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Politehnica, Ștefan cel Mare, Timpuri Noi, Tineretului, Universitate.

Compania mai asigură acoperire WiFi şi în mall-urile Afi Palace Cotroceni, terasa centrului comercial Băneasa Shopping City şi restaurantele Ancuţa şi Dynasty din Bucureşti Mall (Mall Vitan). Cei care ajung în barurile Sarului şi Vintage Pub, la cafenelele DB Caffe, Fire Club, Habana Lounge, Izzy Bar, Logout Cafe, The Gate Cafe sau Unique Bistro pot beneficia de internet mobil outdoor sau indoor.

Și la terasele şi restaurantele Hanul cu tei, Hanul lui Manuc, La Jăratic, La Mitocanu, Malagamba, N.Tonita nr.3, Nişte Domni şi Fiii, Promenada, Casa Mara, Robinhood, Excalibur, The Floor şi pe str. Smârdan 21 – 23 se asigură, în Capitală, acoperire acces la reţeaua Digi Wi-Fi abonaţilor companiei controlate de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Clienţii RCS&RDS care s-au abonat la serviciile de internet fix pot beneficia gratuit de internet mobil în toate zonele cu acoperire Digi Wi-Fi, după ce se înregistrează în prealabil pe site-ul companiei, la adresa digicare.rcs-rds.ro.

Anterior, au mai fost instalate, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, puncte de acces wireless în zonele Roata Mare şi zona Cariatide- intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău, în zona Debarcader din parcul Cişmigiu, în apropierea staţiei de metrou Izvor şi la intrarea principală din parcul Floreasca. Bucureştenii pot  naviga gratuit pe internet non-stop datorită acestor hotspot-uri. ”În cazul în care sunt detectate probleme de funcţionare, acestea sunt remediate în termen de 24 de ore de la notificare”, punctează oficialii municipalităţii.

Un alt punct de acces la internet wireless de mare viteză şi bandă largă a fost instalat şi în parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3 al Capitalei. Inaugurarea acestui hotspot a marcat debutul unei iniţiative a Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) care presupune instalarea a aproximativ 300 de puncte de acces WiFi în spaţii publice uşor accesibile, precum centre universitare şi parcuri.

Bucureştenii mai pot beneficia de acces gratuit la internet şi în mall-urile Plaza România, Bucureşti Mall, City Mall, în Magazinul Unirea în zona FunLand, de la etajul 4, hipermarketurile Carrefour Orhideea şi Auchan Titan,în campusuri studenţeşti, precum Universitatea Româno-Americană, în „Lounge”, Facultatea de Automatică, Complexul Leu – Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi Academia de Studii Economice, Lacul Tei, Ștrandul Moghioroş, Aeroportul Henri Coandă şi în zona Universităţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button