Unde se vor deschide noile centre de vaccinare drive-thru din București? Anunțul prefectului Capitalei, Mihai Stoica

04 mai 2021
94 Afișari
Unde se vor deschide noile centre de vaccinare drive-thru din București? Anunțul prefectului Capitalei, Mihai Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat deschiderea unor noi centre de vaccinare de tip drive-thru în București, după ce primul centru de acest fel care a fost organizat la Piața Constituției s-a dovedit un adevărat succes. Stoica speră la o creștere a numărului de persoane vaccinate, mai ales că în acest weekend va avea loc maratonul de vaccinare organizat de CNCAV la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Prefectul Capitalei a declarat că vor fi deschise în zilele următoare centre noi de vaccinare de tip drive-thru în zone importante ale Capitalei, pentru a se acoperi „întreaga hartă, pe fiecare sector”. Acesta a subliniat că vaccinarea este „prioritatea numărul zero” pentru autorități în momentul de față.

Unde și când se vor deschide trei centre noi de vaccinare drive-thru?

Potrivit libertatea.ro, urmează ca primele trei centre noi de vaccinare drive-thru din Capitală să fie organizate în zone frecvent circulate de bucureșteni. Astfel, este vorba de parcările centrelor Plaza Drumul Taberei (sectorul 6), Mall Vitan (sector 3) și Cora Pantelimon (sectorul 2), pe care autoritățile speră să le deschidă de lunea viitoare, pe 10 mai.

Deschiderea acestor centre este motivată de succesul de care s-a bucurat centrul drive-thru de la Piața Constituției, care a fost inaugurat pe 29 aprilie, peste 3000 de persoane fiind vaccinate de la deschidere.

Prefectul Alin Stoica promite deschiderea altor centre de tip drive-thru, pe lângă cele trei de la Plaza Drumul Taberei, Mall Vitan și Cora Pantelimon, astfel încât să existe centre de vaccinare de acest tip în fiecare sector. „Urmează săptămâna viitoare să stabilim și pentru celelalte sectoare. Mai întâi să identificăm spațiile și apoi le operaționalizăm în cel mai scurt timp”, a declarat prefectul.

Ce măsuri vor fi relaxate când incidența scade sub 1,5 la mie?

Pentru a accelera vaccinarea vor exista o serie de evenimente, precum maratonul vaccinării din următorul weekend, 7-9 mai, organizat de CNCAV la Sala Palatului și Biblioteca Națională, dar și spectacole-pilot.

„Vor exista niște programe-pilot, acele spectacole la Teatrul Național și Opera Română, în care vom testa cum anume vom putea să redeschidem, cu accesul persoanelor care sunt testate sau vaccinate, în așa fel încât să vedem care este efectul și cum putem să funcționăm în felul acesta”, a spus prefectul Capitalei. Aceste evenimente-experiment vor avea loc în weekendul 15-16 mai și vor fi organizate de Ministerul Culturii.

Alin Stoica a declarat pentru Digi24 și ce măsuri vor fi relaxate în momentul în care incidența din Capitală scade sub 1,5 la mia de locuitori, ceea ce s-ar putea întâmpla chiar luna aceasta.

„Câteva dintre măsurile respective sunt creșterea capacității sălilor de spectacole și restaurantelor, ele ar putea funcționa la capacitate de 50%, de asemenea, spectacole de tip drive-in sau spectacole în aer liber cu cel mult 300 de participanți. Având în vedere că vine vara și așteptăm genul acesta de evenimente, spectacole, coroborat cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinați, lucrurile ar putea să arate chiar bine”, a precizat Stoica.

Acesta a avertizat că se poate reveni și în scenariul roșu, în perioada următoare, mai ales după minivacanța de 1 Mai și Paște, când restricțiile au fost ignorate de unii turiști, atât la mare cât și la munte.

„De asemenea, există factori externi – noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească și nu știm exact efectell sau o altă mutație care ar putea să apară, așa cum a fost tulpina britanică și care a avut efect în România. Pot exista și efecte negative”, a explicat prefectul Capitalei.

Cookies