Unde se ridică mașinile parcate ilegal în București. Fiecare sector are tarife diferite pentru recuperarea vehiculelor

07 oct. 2021
386 Afișari
Unde se ridică mașinile parcate ilegal în București. Fiecare sector are tarife diferite pentru recuperarea vehiculelor

Mai mult primării de sector au anunțat deja că au început să ridice mașinile parcate ilegal în București ori să le blocheze roțile, cum se întâmplă în Sectorul 4. Mai mult, fiecare primărie are tarife diferite pentru recuperarea vehiculelor în funcție de cât de mult timp sunt acestea ținute în custodia lor.

Mare grijă, se ridică mașinile parcate ilegal în București. Trei primării de sector din Capitală au decis deja ridicarea lor ori blocarea roților pentru cele parcate neregulamentar. Mai mult, pentru recuperarea lor, șoferii vor da până la 600 de lei pentru fiecare zi.

Se ridică mașinile parcate ilegal în București

Cu toate că parcările din București sunt puține, iar primarul general, alături de restul edililor, tot promite noi parcări, autoritățile din mai multe sectoare au anunțat deja că se ridică mașinile parcate ilegal. Totuși, până acum, doar Sectorul 1 a anunțat că vor fi amenajate „parcări de scurtă durată”, în preajma școlilor și a grădinițelor, astfel încât părinții care stau câteva minute să-și lase copiii. Ele sunt numite și kiss and drive.

Sectoarele 3, 4 și 6 au pus deja gând rău șoferilor care încalcă legea

Până acum, în sectoarele 3 şi 6 se ridică maşinile care blochează căile de acces sau trecerile de pietoni. De asemenea, în sectorul 4, se blochează rotile celor care au parcat în noile parcări de pe bulevardele mari, dar nu au plătit și parcarea.

De asemenea, în sectorul 5 sunt ridicate deocamdată doar maşinile abandonate, iar în sectorul 2 sunt amendaţi cei care parchează pe trotuare ori pe spaţiul verde. De asemnea, în sectorul 1 se pregătește deja ridicarea mașinilor. Acestea urmează să fie depozitatea în zona Odăi, după centura Capitalei, spune Clotilde Armand.

Mai mult, angajaţii Direcţiei Parcări din ograda lui Băluță au deja o aplicaţie prin care descoperă imediat ce maşină este parcată ilegal după ce scanează numerele de înmatriculare. Astfel, până la final de an, vor putea face acest lucru fără să coboare din maşină, asta după ce primăria va cumpăra o cameră de supraveghere care va putea scana în viteză plăcuţele. Mai mult, până la sfârşitul anului vor fi și aparate de parcare, chiar dacă acum se poate plăti doar online, transmite stirileprotv.ro.

Cât costă recuperarea unei mașini ridicate

Deblocarea roţilor costă 50 de lei la prima operaţiune. Suma creşte cu 50 de lei de fiecare dată şi poate ajunge până la 250 de lei. În sectorul 3, pentru recuperarea maşinii ridicate după o zi plătiţi 500 de lei. În sectorul 6, 530 de lei.

În sectorul 1, primăria plănuieşte să ridice maşinile, iar restituirea lor ar ajunge să coste 600 de lei pe zi, spunea Clotilde Armand.

Puține parcări noi construite în București

Autorităţile din București au construit puţine parcări în Capitală în ultimii ani. Astfel, parcări noi există în Berceni, în Străulești şi pe bulevardul Decebal. Mai mult, e o parcare nouă din Pantelimon. Deşi este gata, nu este folosită pentru că nu a fost racordată la energie. Între timp, edilul Nicușor Dan anunță noi parcări și chiar un regulament de parcare în Capitală până la finalul anului.

Cookies