ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Unde se plătește taxa de pașaport în București

B365.ro îți spune unde se plătește taxa de pașaport în București, astfel încât să îți fie cât mai ușor să obții documentul necesar plecării peste hotare.

Nu știi unde se plătește taxa de pașaport în București? În materialul de mai jos ai toate detaliile despre obținerea unui pașaport în Capitală.

Românii pot călători în țările membre UE doar cu actul de identitate, însă, pentru a ieși din spațiul european, este nevoie de pașaport. Marea Britanie a ieșit oficial din UE la 1 ianuarie 2021, dar românii mai pot călători doar cu buletinul până la 30 septembrie 2021, dată de la care călătoriile în această ţară vor fi posibile doar cu paşaportul.

Unde se plătește taxa de pașaport în București

Taxele pentru pașaport în 2021 pot varia în funcție de tipul pașaportului, dar și de vârstă.

Pentru pașaportul simplu electronic, taxele sunt de 258 de lei – pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani, respectiv 234 de lei – pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani.

Pentru pașaportul simplu temporar, taxa unică este de 96 de lei, indiferent de vârstă.

Începând cu data de 7 septembrie 2020, taxa de pașaport în București se poate achita la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank sau, online, prin platforma de plăţi virtuale Ghiseul.ro

Documentul de plată trebuie să conțină următoarele mențiuni: numele, prenumele şi CNP-ul persoanei beneficiare

  • tipul pașaportului solicitat
  • contul IBAN
  • codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului Bucureşti

Pentru a putea depune actele pentru pașaport rapid și pentru a evita statul la cozi, îți poți face, foarte simplu, programare online pe www.epasapoarte.ro.

Cererile pentru eliberarea pașaportului se soluţionează de autorităţile competente, în termene care curg de la data depunerii acestora şi care nu pot depăşi:

  • 15 zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în ţară
  • 45 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene
  • 60 de zile lucrătoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în străinătate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din state terţe în raport cu Uniunea Europeană

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button