Unde sărbătorim de Ziua Națională. Locurile din București unde se mănâncă fasole cu ciolan de 1 Decembrie

01 dec. 2021
1482 afișări
Unde sărbătorim de Ziua Națională. Locurile din București unde se mănâncă fasole cu ciolan de 1 Decembrie
Unde sărbătorim Ziua Națională. Locurile din București unde se mănâncă fasole cu ciolan de 1 Decembrie

Fasolea cu ciolan este o tradiție la români de 1 Decembrie, iar cei care vor să sărbătorească în aer liber, alături de alți români, o pot savura la târgurile de Crăciun deschise în Capitală.

Târgurile de Crăciun se adaptează astăzi sărbătorii naționale a românilor de 1 Decembrie. Niciuna dintre primăriile Bucureștiului nu a anunțat un festin gratuit de Ziua Națională, însă se poate mânca fasole cu ciolan sau fasole de post, contra cost, la târgurile organizate de Crăciun.

La Târgul de Crăciun, din Parcul Drumul Taberei, se pregătesc bucate tradiționale

Comerciantii de la Târgul de Crăciun, din Parcul Drumul Taberei, au pregătit bucate traditionale chiar după parada națională de la Arcul de Triumf. Spre exemplu, o portie de fasole cu ciolan va costa 18 lei, iar cine ține post va plăti pentru iahnie 10 lei.

Primăria Sectorului 6 a decorat cu steaguri tricolore căsuțele de lemn, și împarte stegulețe și baloane în culorile drapelului. De la ora 19.00, colindătorii vor urca pe scenă. Aceștia au pregătit și un program cu cântece specifice zilei de 1 Decembrie.

Citește și

Alte târguri din București. La Târgul de Crăciun București, Ziua Națională a României este Ziua Bucuriei

La Târgul de Crăciun București, Bucharest Christmas Market de la Universitate, Ziua Națională a României este Ziua Bucuriei și va fi serbată într-o atmosferă festivă, anunță Primăria Generală. Va fi târg cu produse și obiecte artizanale de sezon, zonă gastronomică, momente muzicale, DJ set, toate într-un decor de vis.

Lista completă a târgurilor de Crăciun din București. Program al activităților și toate detaliile. Din patru, doar unul este gratuit

La ora 15:00, vizitatorii vor fi întâmpinați cu surprize, un flashmob special al Fanfarei Angely’s, care va continua ziua cu un recital artistic de sărbătoare. Tot astăzi, pe cei mici îi așteaptă la joacă personaje din poveștile de iarnă, artiști pe picioroange și caruselul care îi va plimba printr-o lume magică.

Lista târgurilor de Crăciun din București nu este mare, iar iarna în pandemie nu mai aduce spiritul Crăciunului pentru toată lumea. Doar persoanele care au la îndemână un certificat verde pot intra în incinta lor. Târgul organizat de Primăria București, Bucharest Christmas Market de la Universitate are o taxă de intrare de 5 lei, dacă biletul este cumpărat online și 7 lei dacă este achiziționat de la intrare. Sigurul târg fără bilet de intrare este cel organizat de Primăria Sector 6 în Drumul Taberei.

Primăria Capitalei prin Creart, Arcub și Proedus, organizează o serie de trei evenimente dedicate Crăciunului. Cel în Piața Universității, târgul tradințional, altul în Centrul Vechi și unul pe bulevardul Decebal.

Alte evenimente care au loc în București în 1 Decembrie

Totodată, în zona Arcului de Triumf, unde a avut loc Parada militară, este amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Tot în Bucureşti, de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

 

Cookies