Unde se duc cărucioarele de la supermarket când se duc? Iau autobuzul și pleacă teleleu prin București, pe (desigur) trasee STB

17 nov. 2022
24129 Afișari
Unde se duc cărucioarele de la supermarket când se duc? Iau autobuzul și pleacă teleleu prin București, pe (desigur) trasee STB
Unde se duc cărucioarele de la supermarket când se duc? Iau autobuzul și pleacă teleleu prin București, pe (desigur) trasee STB | Sursa foto; George Mihai în Grupul "Reclamații STB (fostul RATB) Bucureșți"

Bună ziua, dragi cititori și stimați eventuali călători STB, bine-ați venit la rubrica nou-înființată „cu ce accesorii vii sau moarte mai călătoresc oamenii prin transportul nostru în comun din București”. Este o rubrică pe care am vrut s-o înființăm acum ceva vreme, după ce ne-a povestit un prieten despre întâlnirea sa cu o găină isterică în troleibuz.

Cineva și-a amintit, în acel context, și de un șoricel sfios care a coborât din tramvai în stație la Lizeanu și de niște mâțe de la metrou, dar fix atunci a apărut brusc și un un anunț al lui Nicușor Dan, care ne spunea că au mai fost reparate câteva sute metri de conducte de apă caldă. Normal că ne-am repezit să dezbatem situația spălării părului cu apă în preajma punctului de îngheț și, în final, să scriem despre cât de rece e, totuși, apa de la robinet, cu toate țevile reparate pe Facebook.

Înainte să trecem la subiectul propriu-zis al articolului prezent, e obligatoriu să amintim și de porumbelul s-a dat jos la metrou în stație la corporatiști, la Aurel Vlaicu.

Revenind la oile noastre, unde se duc cărucioarele de supermarket atunci când se duc

De regulă, cărucioarele de la supermarket se duc în parcarea supermarketului, îndeosebi pe singurul loc liber (pe mijloc) sau le găsești, când ieși cu sarsanalele, în spatele sau în fața mașinii tale, lipite de bară. Se mai duc și în piața de după colț, când mai au nevoie de ele târgoveți de ocazie, dar căruciorul nostru preferat este acesta din fotografia făcută și publicată de dl. George Mihai pe grupul de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”. Căruciorul preferat merge cu autobuzul STB, acolo unde-l duc/e cine a avut nevoie de el, pe un traseu în mod evident complet străin de potecile dintre rafturi.

Unde se duc cărucioarele de la supermarket când se duc? Iau autobuzul și pleacă teleleu prin București, pe (desigur) trasee STB
Sursa foto: George Mihai în grupul de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”

Căruciorul din autobuz și ce zice regulamentul STB despre bagaje (sic 😜)

Este, desigur, foarte neclar dacă, în cazul de față, călătorii cu căruciorul au respectat regulamentul de călătorie cu STB-ul, care zice, la punctul 12, următoarele:

Pentru fiecare loc ocupat pe scaune și/sau platforma vehiculului cu bagaje voluminoase, călătorul va achita în plus contravaloarea unei călătorii la tariful în vigoare la data efectuării călătoriei. Plata se face prin călătorie electronică simplă, portofel electronic sau SMS. Sunt obligați la plata tarifului de călătorie pentru locurile ocupate cu bagaje și călătorii care beneficiază de gratuități sau reduceri de tarife la transportul în comun precum și persoanele care sunt scutite de la plata tarifului de călătorie.

Încheiem această scurtă istorisire despre bizareriile care se pot găsi en-gros în transportul public din orașul nostru cu o nedumerire persistentă: căruciorul care se plimbă cu autobuzul STB o avea sau n-o avea bilet?

Cookies