UNDE se construiesc noi parcuri de agrement în Sectorul 6. ANUNȚUL primarului Gabriel Mutu

de:
20 iul. 2020
41 afișări
UNDE se construiesc noi parcuri de agrement în Sectorul 6. ANUNȚUL primarului Gabriel Mutu

„O temă extrem de importantă, nu doar pentru Sectorul 6, ci pentru întreg Bucureștiul se referă la calitatea aerului și spații verzi. Calitatea aerului este direct legată de ceea ce se întâmplă în zona spațiilor verzi. După cum bine știți, în Sectorul 6, în ultimii patru ani, în zona spațiilor verzi s-au produs extrem de multe îmbunătățiri”, a spus edilul Gabriel Mutu, la „Ora primarului”, luni, precizând că, în prezent, toate parcurile mari din sector au fost modernizate.

Acesta a dat ca exemplu de bună practică Parcul Drumul Taberei, un parc conceput de fosta administrație cu finanțare europeană, dar care nu a fost finalizat corespunzător, existând riscul de a da banii europeni înapoi și care, acum, este un punct de atracție pentru bucureșteni și nu numai. 

„Chiar am reușit ca parcul Drumul Taberei care era într-un colaps absolut și riscam să dăm banii europeni înapoi, să îl facem cel mai frumos parc din București, cred că aș putea spune chair din România, care a devenit emblemă pentru tot ceea ce înseamnă calitatea modernizării pe spații verzi și, mai mult decât atât, din mesajele pe care le-am primit de la românii care locuiesc în străinătate, că își doresc să vină în România să viziteze parcul Drumul Taberei. Cu alte cuvinte, am pus Sectorul 6, cartierul Drumul Taberei, pe harta europeană și, cred eu, pentru noi toți, parcul reprezintă punctul spre care trebuie să indicăm când vorbim de calitatea aerului”, a specificat Mutu.

VEZI AICI CUM ARATĂ Parcul Drumul Taberei filmat de sus din dronă. VIDEO

Edilul a adus în discuție și celebrele sere exotice amenajate în parc, investiție apreciată de toți cei care le-au vizitat până acum.

„Avem 7 pavilioane superbe în care puteți regăsi plante din 7 zone climatice…Am ales o variantă modernă când vorbim de climatizarea acestor pavilioane, în sensul că climatizarea este asigurată prin 224 de puțuri geotermale, cu alte cuvinte energie verde neconvențională. Aceste sere au cel mai modern sistem de climatizare care există în acest moment cunoscut”, a completat primarul Sectorului 6.

Până în prezent, administrația locală a modernizat toate parcurile mari din sector, respectiv Parcul Crângași, Parcul Păcii, Parcul Tudor Vladimirescu, Parcul Marin Preda, Parcul 9 Mai, Parcul Nicolae Filimon, Parcul Sf. Andrei, Parcul ANL Brâncuși și Parcul Timișoara – acesta fiind practic singurul parc nou, construit de la zero, în București, după Revoluție. Obținut prin reconversia unui teren industrial de 20.000 mp, bucureștenii din Drumul Taberei se pot bucura de multiple activități în aer liber, inclusiv un leagăn destinat copiilor cu dizabilități motorii. 

CITEȘTE ȘI Serele exotice din Parcul Drumul Taberei, DESCHISE oficial. Cum pot fi vizitate

„De asemenea, am modernizat 300.000 mp de spații verzi, de fapt am adus 300.000 mp de spații noi în structura verde a Sectorului 6 și am plantat peste 10.000 de arbori”, a sintetizat edilul, menționând ca exemplu cei aproximativ 700 de arbori Catalpa plantați pe scuarul central al bdului. Iuliu Maniu, în cadrul unei lucrări de amenajare peisagistică și urbanistică finalizată în urmă cu 6 luni. 

CITEȘTE ȘI Modernizarea Bdului Iuliu Maniu, FINALIZATĂ! Cum arată noua arteră după noile amenajări FOTO

Noi parcuri de agrement, construite în Sectorul 6

Tot la „Ora primarului”, Mutu a detaliat și intenția administrației locale de a construi noi parcuri de agrement în sector, în acest sens fiind făcute deja demersurile legale necesare.

„Aș vrea să amintesc câteva proiecte de perspectivă în Sectorul 6. Când am aprobat bugetul pentru 2020, am prins suma de 10 milioane lei pentru exproprierea unor terenuri în Prelungirea Ghencea pentru a construi un parc nou. Vreau să cunoașteți adevărul: platoul fostelor sere Militari nu poate fi utilizat pentru construirea de parc pentru că acolo sunt proprietăți private sau sunt cuprinse în lista terenurilor destinate exproprierilor. Deci noi nu avem altă variantă de lucru decât dacă cumpărăm un teren, dacă facem o expropriere și, astăzi, legea ne permite să facem acest lucru, și construim un parc în această variantă de lucru. Am reușit preluarea dintr-un dosar mai vechi a unor terenuri de pe raza Sectorului 6 care aparțin municipalității și pe care le-am cerut în administrarea Sectorului 6 pentru a construi parcuri noi. Și mă refer la Calea Plevnei nr.137 unde sunt 30.000 mp de teren pentru a construi un parc nou deschis publicului. Mai avem un teren pe Splaiul Independenței pe care l-am cerut de la Consiliul General al Municipiului București astfel încât și acolo să mai construim un parc”, a specificat Mutu.

Primarul Sectorului 6 a mai dat ca exemplu amenajările peisagistice realizate de administrația locală pe Bdul. Iuliu Maniu – peste 60.000 mp de noi spații verzi create și pe Bdul. Timișoara – 25.000 mp spații verzi noi pe scuarul central al arterei de circulație. De asemenea, un alt proiect de amenajare de noi spații verzi vizează reabilitarea tuturor grădinilor de bloc, unde au fost executate anterior lucrări de reabilitare termică a imobilului de locuințe. 

VEZI AICI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

Cookies