Unde se antrenează David Popovici, campionul mondial de 17 ani din București. Programul pe care-l urmează înotătorul la bazinul de înot

21 iun. 2022
7065 Afișari
Unde se antrenează David Popovici, campionul mondial de 17 ani din București. Programul pe care-l urmează înotătorul la bazinul de înot
David Popovici participa la semnarea parteneriatului dintre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Allianz Tiriac, in Bucuresti, 13 octombrie 2021. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Tânărul de 17 ani David Popovici, fenomentul înotului din România, este născut în București, locul unde se antrenează pentru a fi cel mai bun înotător din lume.

Chiar dacă capitala nu excelează la numărul de bazine de înot olimpice, bucureștenii identifică câteva cluburi mari de înot – Dinamo, Steaua, Lia Manoliu – cărora discret, în ani, li s-au alăturat bazine în cadrul școlilor, dar și private.

Într-un astfel de bazin privat din București, la Bucharest Sport Club, și-a făcut inițierea campionul mondial la 200 de metri liber David Popoviciu.

La vârsta de 9 ani, David și-a ales clubul care antrena cei mai buni copii din România, clubul privat Aqua Team București (acum Navi), fondat în 2007 de Cătălin și Iulia Becheru, doi antrenori de copii cu rezultate. David i-a spus la vârsta de 9 ani tatălui său: „Vreau și eu să câștig medalii”, scrie publicația dor.ro, care îi face biografia tânărului sportiv.

La Clubul Navi l-a întâlnit, în 2013, pe „domnul Adi”, cum îi spune și azi antrenorului Adrian Rădulescu, în vârstă de 32 de ani.

FOTO: Profilul antrenorului de înot Adrian Rădulescu de pe site-ul clubului Navi.

Antrenorul Adrian Rădulescu este un fost înotător și doctor în performanță sportivă, specializarea natație, a ajuns la club în timpul facultății (2011), ca voluntar, la recomandarea lui Pierre Joseph de Hillerin, fost director al Institutului Național de Cercetare Sportivă.

Unde se antrenează în prezent David Popovici

Bazinul de înot din complexul sportiv Lia Manoliu a ajuns să fie locul unde David Popovici petrece cele mai multe ore din zi. Bazinul se află în Bucuresti, bd. Basarabia din cartierul Pantelimon, sector 2.

Adolescentul David Popovici își începe zilnic antrenamentul la 7:00 dimineața, de luni până sâmbătă, împreună cu antrenorul lui, Adrian Rădulescu.

Bazinul descoperit de la Complexul sportiv Lia Manoliu. Facebook

„Se trezește devreme, mănâncă iaurtul cu ovăz, chia, miere, banane și afine, mai doarme o oră, apoi pleacă spre bazinul descoperit de la Lia Manoliu. Face încălzirea, se dezbracă, își pune ochelarii și casca. Urcă pe blocstart, privește spre cer, apoi spre dunga neagră de pe fundul bazinului, cel mai bun prieten al înotătorilor, și plonjează cu capul înainte spre acest viitor.”, descrie publicația dor.ro felul în care își începe ziua în București proaspătul campion mondial la natație.

David Popovici a câștigat pe 20 iunie 2022 medalia de aur la 200 de metri liber la campionatele mondiale din Budapesta și a stabilit un nou record mondial la juniori. Mai mult, cu timpul de 1:43:21 David e acum al patrulea cel mai rapid om din istorie la proba de 200 de metri liber. În noiembrie 2021, Popovici a câștigat prima sa medalie la seniori, aur la Campionatele Europene în bazin scurt (25 de metri).

Marți, 21 iunie, David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta, care sunt programate în această seară, de la orele 19:26 şi 19:31, ora României.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies