Unde să fugim din București în minivacanțe (sau dacă suntem politicieni și ne caută Poliția)

03 mai 2023
810 Afișari
Unde să fugim din București în minivacanțe (sau dacă suntem politicieni și ne caută Poliția)
Unde să fugim din București în minivacanțe (sau dacă suntem politicieni și ne caută Poliția) | Foto: Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori, sper că v-ați revenit cu toții din mahmureala de 1 Mai și sunteți cu gândul la următoarea paranghelie și ocazie de plecat din București fiindcă – să fim sinceri – din aprilie, de când adie prima briză de primăvară, până la prima ninsoare nu mai muncește nimeni, de fapt. 

Chiar dacă ne aflăm fizic la birou, durează două ore să dăm un mail de trei rânduri și în rest stăm pe site-uri cu bilete de avioane și cazări.

Săptămana asta din nou a fost condamnat un politician la închisoare pentru o chestie cu bani foarte mulți sau ceva de genul și, ca de obicei în această situație, poliția s-a dus la el la ușă să îl invite la noul domiciliu temporar. Însă nu l-a găsit, fiindcă el era de ceva timp în Italia, probabil pe plajă unde bascula pappardelle cu pesto și le stingea cu limoncello și unde își înființase și o firmă. Îl înțelegem.

Pentru cei care se plâng că țara noastră frumoasă nu oferă cetățenilor nici o siguranță sau stabilitate, această poveste cu politicienii care își aranjează plecarea din țară înaintea sentinței, care se repetă în buclă infinită, demonstrează contrariul. Putem să ne bazăm mereu că poliția nu îi va găsi acasă.

Plus că ne e și puțin ciudă – toți care fug se duc doar în locuri însorite și călduroase (nu am auzit pe nimeni să fugă în Bălți, Moldova) și întâmplător printre cele mai populare destinații de vacanță ale romanilor – Italia, Grecia, ca să nu mai vorbim de dreamy Madagascar și Costa Rica.

Iar fiindcă se apropie încă o minivacanță, cea de 1 Iunie (în ritmul ăsta vom ajunge să avem săptămanal un concediu), dar și fiindcă poate vreți să vă apucați precum alții de furat bani și vreți să vă pregătiți the big exit, iată cateva idei de locuri perfecte pentru câteva zile de relaxare și șpriț, care se află la doar câteva ore de avion distanță.

Area 47 din Tirol

Dacă sunteți, precum sora noastră Gwyneth Paltrow, împătimiți ai sporturilor de iarnă, probabil Austria e destinația favorită pentru zăpadă – însă vara devine un peisaj cel puțin la fel de minunat, cu soare, verdeață, vaci, lacuri și șnițele.

În mijlocul acestui tablou idilic există Area 47 Tirol, un loc dedicat sporturilor outdoor (unde o să vă placă și dacă credeți că nu sunteți genul), unde puteți să faceți rafting, canyoning și alte lucruri care se termină în ING, precum drinkING atunci când cedați nervos la wakeboardING (a nu se confunda cu waterboarding).

Acesta presupune să te dai cu o placă pe apă în timp ce te trage o sfoară cu ceva motorizat la celălalt capăt, unde după 30 de minute o să vă rugați moartea și o să vă retrageți la un șnaps și o salată de cartofi).

(foto credit: Area 47)

Gran Canaria

Pe lângă faptul că e o insulă foarte frumoasă, precum sor-sa Tenerife, recomand să mergeți și pentru simplul motiv că atunci când o să vă întrebe prietenii ‘Unde mergi în vacanță?’ le poți răspunde  ‘MĂ DUC ÎN MACARONEZIA’, fiindcă așa se numește gruparea de insule care include arhipelagul Canarelor, apoi Azore, Madeira și Cabo Verde mai la vale.

În Gran Canaria există acest loc frumos numit Puerto de Mogan, care pare retro, dar e construit foarte recent, și dunele din Maspalomas.

Și mâncarea e minunată, de la garbanzada (supă de năut cu chorizo) la Bienmesabe (desert cu migdale și miere). 

Hydra

La doar o bărcuță distanță de Atena, Hydra e printre preferatele din Grecia. Este extrem de frumoasă, nu ai voie cu mașina pe insulă, iar aici a locuit Leonard Cohen în perioada în care era îndrăgostit de Marianne.

În Hydra, grecoaicele te învață că dacă amesteci pastă de susan (tahini) cu miere și iaurt, nu mai ai nevoie de nimic tot restul vieții și chiar așa e.

Iar dacă toate cele de mai sus eșuează, ne vedem ca de obicei cu toții în fiecare weekend pe autostradă la ieșirea spre Constanța, de acum până la toamnă.

Nota B365.ro – Tot Oana, mai jos:

Cookies