Unde poți scoate musafirii la plimbare prin București, dacă vin la tine ca-n vacanță. Lista grozavă de muzee, restaurante și uitate atracții turistice, făcută de bucureșteni

15 feb. 2024
31096 Afișari
Unde poți scoate musafirii la plimbare prin București, dacă vin la tine ca-n vacanță. Lista grozavă de muzee, restaurante și uitate atracții turistice, făcută de bucureșteni
Unde poți scoate musafirii la plimbare prin București, dacă vin la tine ca-n vacanță. Lista grozavă de muzee, restaurante și uitate atracții turistice, făcută de bucureșteni | Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Dacă ai musafiri și nu ai idee ce locuri din Capitală să vizitați împreună, lăsăm mai jos o listă cu recomandări, sfaturi și idei oferite de mai mulți bucureșteni, răspunzând la o întrebare pe care orice turist și-o pune când ajunge în oraș: „Ce bunătățuri pot să mănânc și ce pot să vizitez în București?”

Dacă ai fi turist, unde te-ai scoate în București?

Luăm următoarea întrebare: Ce locuri, muzee, parcuri, restaurante etc. ați recomanda turiștilor să viziteze?

Ca să răspundem la această întrebare, este nevoie să privim cu alți ochii orașul. Fiind atât de obișnuiți cu traficul intens, cu mijloacele de transport public care se mai blochează din când în când, cu muzeele pe care le-am vizitat deja de cel puțin 5 ori și, în general, cu viața din București, tindem să nu mai vedem adevăratul farmec al orașului.

Deci, trebuie să ne punem în pielea unui turist. Și chiar să răspundem pe bune la întrebarea asta pusă de un turist.

Pe Reddit, un utilizator explică următoarele:

Salut, am niște cunoștinte (nu români) care săptămâna viitoare merg să viziteze Bucureștiul și clasica întrebare „Ce? Unde? Cum?” a venit la mine… nu am vizitat Bucureștiul din păcate nici eu, așa că aș aprecia orice sfat / idee sinceră cu ce restaurante știti, muzee etc., ce merită văzute, desigur, dacă știți că merită să mergi cu autobuzul decât taxi, să nu stai jumătate de vacanță în trafic etc. or să evite compania X, aș aprecia sfatul…

Ocazia perfectă pentru a citi răspunsurile celor care locuiesc în București sau care știu cam cum stă treaba pe aici, să ne și facem un plan dacă vrem să ne impresionăm musafirii. Iată câteva idei:

La restaurante nu pot ajuta din păcate, dar avem câteva muzee interesante. Câteva dintre ele ar fi:

  • Muzeul Satului din parcul Herăstrău, e muzeu în aer liber, cu locuințe vechi.
  • Muzeul Grigore Antipa – istorie naturală a României. Lângă este și Muzeul Țăranului român care, din nou, merită vizitat.
  • Tot în apropiere (vis-a-vis de Antipa) este Muzeul Național de Geologie.
  • Vila lui Ceaușescu, lux și opulență dictatorială.
  • Palatul și domeniul Mogoșoaia, dar e destul de departe și nu știu dacă merită bătut drumul.
  • Palatul Parlamentului/Casa Poporului.
  • Cimitirul Bellu (Șerban Vodă) e must see, în opinia mea, găsești o bună parte din personalitățile românești. Un fel de Père-Lachaise, dar bucureștean. Acolo se poate lua tur ghidat cu Damian Anfile, dar nu știu dacă face tururile și în engleză. Sunt multe locuri faine. Vacanță plăcută prietenilor!

Cineva a mai recomandat și serele din Parcul Drumul Taberei.

N-am văzut să se fi scris, dar serele din Moghioroș sunt superbe, iar intrarea este liberă. Se poate ajunge foarte ușor cu metroul.

Și parcul Carol și Grădina Botanică se află pe lista recomandărilor.

Parcul Carol merită, dacă le plac parcurile, natura. Are un peisaj frumos și o vedere frumoasă de jos spre monument și de la monument spre fântâna de jos.

Muzeul Satului, ar vedea ceva specific românesc.

Centrul Vechi, în Centrul Vechi, Cărturești Carusel, este frumoasă clădirea, interiorul deschis și luminos și vând mult mai mult decât cărți, este o experiență.

În Grădina Botanică mai este luna asta o expoziție, să zic, Garden of Lights. Nu am ajuns, dar am auzit de bine și intenționez să vizitez și eu.

Desigur, printre recomandări nu a lipsit nici cartierul Cotroceni:

Pe lângă ce s-a mai scris, eu vă recomand și o vizită în cartierul Cotroceni, la palatul Cotroceni și eventual, la final, să savurați un ceai la Ceainăria Infinitea.

Cu recomandările de restaurante, terase, experiențe culinare etc. venim noi:

Plus că, dacă ai musafiri chiar weekendul acesta, avem o listă pregătită cu evenimente pentru 16-18 februarie:

Cookies