Unde poți să faci terapie multisenzorială Snoezelen, în București

de:
24 aug. 2018
12 Afișari
Unde poți să faci terapie multisenzorială Snoezelen, în București

Astfel, potrivit parteneriatului încheiat între administrația locală și fundația HOSPICE Casa Speranței, serviciile socio-medicale acordate în cabinetele de consultații în sistem ambulator vor cuprinde următoarele componente:

1. medicale: consultații de evaluare și monitorizare, prescrierea medicației necesare, recomandări de investigații paraclinice și laborator, trimiteri spre alte consultații clinice, comunicare diagnostic, prognostic și suport emoțional

2. social-psihologice: suport social și psiho-emoțional, comunicarea diagnosticului și prognosticului, consiliere, evaluarea riscului de doliu patologic și suport

3. nursing: îngrijirea limfedemului, masaj limfedem cu pompa de compresie, îngrijirea stomelor

4. kinetoterapie și terapie multisenzorială Snoezelen. Terapia Snoezelen, denumită şi terapie multisenzorială, este folosită în special pentru tratarea copiilor cu dizabilităţi mintale, fiind o terapie care se realizează în afara comunicării verbale, o terapie care induce beneficiarului anumite senzaţii cu scopul de a-i reactiva memoria şi de a crea sentimente de siguranţă şi relaxare.

Servciile medicale vor fi acordate în cadrul proiectului până pe data de 18 noiembrie, în cadrul cabinetelor de consultații și tratamente în sistem ambulatoriu de către echipa multidisciplinară (medic, asistent medical, asistent social, kinetoterapeut, psiholog). „Acestea contribuie în mod esențial la păstrarea mobilității pacienților, la reducerea gradului de dependență inevitabilă în cazul afecțiunilor grave de care pacienții suferă, la monitorizarea evoluției bolii și evitarea internărilor repetate în spital, precum și la implicarea activă a pacientului și familiei în cadrul procesului complex de îngrijire. Astfel, pacienții beneficiază de o calitate bună a vieții, chiar în contextul unor afecțiuni nevindecabile”, se menționează în raportul de specialitate care a stat la baza proiectului aprobat de Consiliul Local Sector 2.

Conform sursei citate, obiectivele proiectului includ oferirea, până cel puțin în luna noiembrie 2018, a unui număr de 80 de consultații inițiale, de control și tratamente medicale individualizate, pentru locuitorii Sectorului 2,, oferirea unui număr de 40 de sesiuni de consiliere psihologică, individuală și de grup, atât pentru pacienți cât și pentru familiile acestora, domiciliați în Sectorul 2, asigurarea pe durata proiectului a unui număr de 40 de sesiuni de terapie prin arte-combinate pentru pacienții domiciliați în Sectorul 2, precum și oferirea unui număr de 40 de sesiuni suport social, pentru pacianții domiciliați în Sectorul 2.

„Scopul proiectului este acela de a stbili linii de colaborare între Fundația HOSPICE Casa Speranție și Primăria Sectorului 2, pentru asigurarea serviciilor de îngrijire paliativă persoanelor domiciliate în acest sector și care au nevoie de acest tip de servicii”, a explicat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

Pentru desfășurarea proiectului, Primăria Sectorului 2 va sprijini fundația cu suma nerambursabilă de 36.600 lei, potrivit deciziei Consiliului Local. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies