UNDE poți să faci drifturi adevărate la București, fără să fii amendat de Poliție

de:
05 aug. 2018
651 Afișari
UNDE poți să faci drifturi adevărate la București, fără să fii amendat de Poliție

Zilnic, pe șoselele din România își pierd viața cinci persoane, iar alte 22 sunt rănite grav, arată datele statistice. Alte 275 de accidente se soldează cu pagube materiale. De asemenea, un studiu realizat de societățile de asigurare din România arată că peste 30% din cei chestionați au fost implicați într-un accident rutier, iar jumătate dintre ei au fost sancționați la volan. Cauzele cele mai frecvente sunt lipsa educației rutiere și viteza neadaptată la condițiile de drum. 

România a rămas și anul trecut țara cu cel mai mare număr de decese rutiere, cu 97 de morți la milionul de locutori, în condițiile în care Marea Britanie înregistrează, de exemplu, doar 27 de decese. Cele mai multe astfel de tragedii se produc din cauza vitezei. Dar de câțiva ani mai există un motiv care duce la ccidente soldate cu morți: agresivitatea și neatenția șoferilor români. 

La nivelul Sectorului 2, s-au identificat mii de oameni pasionași de motorsport, deținători de autoturisme personale, aceștia fiind tentați zilnic să împingă sau chiar să depășească limitele prevăzute de lege și care periclitează siguranța celorlalți locuitori. 

În condițiile date, autoritățile au decis să pună în aplicare proiectul RODRIFT GAMES – Sportivitate, Siguranță rutieră și Fair-Play care își propune, printre altele, educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunțe la teribilismul specific vârstei, iar dacă pasiunea există să fie transpusă în mod pozitiv, într-un acdru legal, unde siguranța este 100%. S-a creat și o platformă în acest sens, RoDrift Academy, o școală acreditată de Ministerul Tineretului și Sportului, unde aceștia își pot folosi calitățile automobilistice pe mașini echipate corect, care respectă normele de siguranță. 

De altfel, proiectul RODRIFT GAMES care beneficiază de susținerea celor mai buni piloți români, va organiza campanii de prevenire și siguranță la volan în parteneriat cu instituțiile statului din dorința de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere, acolo unde majoritatea reprezintă tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. 

„Scopul acestui proiect nou este de a educa tinerii în ceea ce privește riscurile conducerii agresive în trafic și atragerea tinerilor teribiliști către sport, pentru a-și etala talentul automobilistic într-un cadru legal, unde siguranța este pe primul plan. Ne dorim să atragem grupul țintă din zona de amatorism către zona de profesionalism și performanță, de siguranță, sportivitate și fair-play”, a explicat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader care a precizat că administrația locală va sprijini cu 99.000 lei desfășurarea proiectului, potrivit unei hotărâri aprobate recent de Consiliul Local Sector 2. 

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 50 de zile, în rondul de la intersecția străzilor Maior Coravu cu Tony Bulandra, data de debut urmând să fie anunțată public de administrația locală. 

CITEȘTE ȘI Cinci mari proiecte noi în Sectorul 2: de la drifturi și baschet la servicii de paliație GRATUITE

Cookies