Unde poate fi găsită cartea tehnică a blocului tău din București. Informații utile pentru asociațiile de locatari si proprietari

19 sept. 2022
6483 afișări
Unde poate fi găsită cartea tehnică a blocului tău din București. Informații utile pentru asociațiile de locatari si proprietari
Unde poate fi găsită cartea tehnică a blocului tău din București. Informații utile pentru asociațiile de locatari si proprietari/Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru a putea începe reabilitarea imobilelor din București, asociația de locatari are nevoie de cartea tehnică a blocului. Pentru a veni în ajutorul bucureștenilor, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a transmis informații utile pentru obținerea acesteia.

Stelian Bujduveanu: Rolul administrației este de a informa populația.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că zilnic asociațiile de locatari solicită atât cabinetului viceprimarului, cât și la Administrația Fondului Imobiliar, informații legate de cărțile tehnice ale blocurilor. Iată una dintre aceste solicitări:

Bună ziua!

Sunt membru al comitetului asociației de locatari într-un imobil. Vrem să începem lucrări de reabilitare a imobilului, dar nu găsim cartea tehnică. De unde putem face rost de o copie? La primărie, cadastru, arhive sau altundeva?

Vă mulțumesc!

Din acest motiv, viceprimarul a transmis informații utile despre cum poate fi obținută cartea tehnică a imobilului.

Rolul administrației este acela de a rezolva probleme curente ale oamenilor, dar mai ales de a informa populația, a transmis Stelian Bujduveanu.

Unde poate fi găsită cartea tehnică a blocului tău din București

Cu excepția ICRAL Berceni și Apolodor, arhivele fostelor ICRAL-uri se află în posesia Administrației Fondului Imobiliar.

Cărțile tehnice se întocmeau pe ansambluri de blocuri, pe indicativul acestora, pe stradă și număr. Acestea, erau emise în trei exemplare:

  • Una pentru proiectant,
  • Unul pentru locatari,
  • Unul pentru ICRAL-ul de sector.

Viceprimarul a transmis și care sunt pașii de urmat pentru obținerea cărții tehnice.

Astfel că, asociațiile de proprietari, prin intermediul președinților acestora pot face solicitări scrise pentru obținerea cărților tehnice, la sediul AFI. De asemenea, pot fi făcute solicitări și prin e-mail, la adresa [email protected].

Dacă este regăsită în arhivele AFI, cartea tehnică va fi emisă fără nici un fel de cost.

De asemenea, Stelian Bujduveanu a anunțat că a fost redeschis accesul în sediul AFI direct din bulevard. Biroul de relații cu publicul a fost relocat într-un spațiu nou ce a fost modernizat.

Cookies