Unde mergea polițistul care le-a lovit cu mașina pe cele două fete pe trecerea de pietoni. Declarațiile Poliției Capitalei

17 ian. 2022
371 Afișari
Unde mergea polițistul care le-a lovit cu mașina pe cele două fete pe trecerea de pietoni. Declarațiile Poliției Capitalei
Unde mergea polițistul care le-a lovit cu mașina pe cele două fete pe trecerea de pietoni. Declarațiile Poliției Capitalei. Sursa foto: Observator

Agentul care a accidentat mortal o fetiță de 11 ani și a rănit o altă fetiță de 13 ani pe bulevardul Laminorului din București tocmai verificase modul în care sunt respectate măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19 în școli, potrivit Poliției Capitalei, care neagă faptul că polițistul s-ar fi îndreptat spre o școală unde avea să predea cursuri de Educație rutieră, cum s-a crezut după accident.

Poliția Capitalei a dezmințit luni informațiile privind cărora șoferul care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetița în vârstă de 11 ani, s-ar fi îndreptat spre o școală pentru a preda cursuri de Educație rutieră, după cum s-a transmis în presă.

Unde a mers și ce făcea polițistul în ziua accidentului, potrivit Poliției Capitalei

Prin urmare, polițistul participase în ziua accidentului la verificări legate de modul în care sunt respectate măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19 în patru unități de învățământ, iar în momentul accidentului care s-a soldat cu decesul unei fete de 11 de ani și rănirea unei alte fete de 13 ani agentul s-ar fi îndreptat la structura de evidență a populației pentru soluționarea unor lucrări, conform Antena 3.

Aceste informații transmise de Poliția Capitalei reies din datele puse la dispoziție de subunitatea de care aparținea agentul respectiv, dar și din verificările realizate de structura de control intern. Mai mult, polițistul nu avea în responsabilitățile zilei respective să meargă la altă unitate de învățământ sau să susțină vreun curs.

De asemenea, în comunicat se precizează faptul că responsabilitatea cursurilor de educație rutieră din cadrul Poliției Capitalei îi revine Biroului Educație Rutieră, structură din Brigada Rutieră.

Polițistul nu se afla într-o misiune de urgență, potrivit ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat în cursul zilei de luni faptul că polițistul care a acroșat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni nu desfășura o misiune de urgență, ci într-una ce ține de verificarea populației.

De asemenea, ministrul a precizat că agenții de poliție aflați în timpul unei misiuni sunt scutiți doar de contravenții, nu și de fapte penale, astfel că agentul implicat în accidentul de pe bulevardul Laminorului nu poate să fie scuzat pe seama statutului său profesional.

Vă recomandăm și: Polițistul care a accidentat mortal fetița pe trecerea de pietoni intră în concediu

 

Cookies