Unde mai găsești un meseriaș bun în București? Valeriu Nicolae are un plan excelent

14 dec. 2020
116 Afișari
Unde mai găsești un meseriaș bun în București? Valeriu Nicolae are un plan excelent
Valeriu Nicolae pune bazele unei școli profesionale și cere ajutorul celor care vor să facă bine

Asociația Casa Bună, proiectul început de Valeriu Nicolae pentru a ajuta copiii defavorizați din Ferentari, Rahova și Argeș, va începe de luna viitoare proiectul „Noi la Casa Bună”. Prin acest proiect, Valeriu Nicolae și asociația sa își propun să îi învețe meserii și să le ofere de lucru copiilor din programul Casa Bună ce împlinesc 18 ani și doresc să lucreze.

Valeriu Nicolae anunță că, în ianuarie, Asociația Casa Bună, deschide o școală profesională, care va asigura locuri de muncă pentru copiii din ghetou care devin majori. Echipa va fi micuță la început, „vreo 6 tineri pe care i-am văzut crescând lângă noi din ghetou și cu cel mai tare meseriaș pe care îl știu eu – Marian. Avem și doi super electricieni care ne vor ajuta și ei.”, spune fondatorul acestui proiect într-o postare pe Facebook

Meseriașii din ghetou

„Noi ne apucăm de școala de meserii din ianuarie. Începem cu vreo 6 tineri pe care i-am văzut crescând lângă noi din ghetou și cu cel mai tare meseriaș pe care îl știu eu – Marian. Avem și doi super electricieni care ne vor ajuta și ei. Dacă aveți nevoie de reparații prin casă sau prin jurul casei de orice fel veți putea apela la noi. Sperăm până la sfârșitul anului să punem la punct și un atelier de vopsitorie. Planul nostru este ca, în maximum doi ani, Asociația Casa Bună să poată să fie total susținută de firma „Noi la Casa Bună”. Eu o să încep din nou să fac traininguri pe comunicare strategică, nișă comunicațională si management de echipe și voi dona minim 20% din profit către Casa Bună. Avem undeva la 300 de copii și familiile lor pe care îi ajutăm acum. O parte dintre copii vor avea curând nevoie de o meserie și de un loc de muncă. Sperăm să avem curând o Casă Bună și în Argeș.”, spune Valeriu Nicolae.

Deci, unde găsești un meseriaș bun în București? La „Casa Bună”, curând

Valeriu îi invită pe cei care au nevoie de vreo reparație în casă sau în jurul casei să apeleze fără grijă la meseriașii adunați de acest proiect. Până la finalul anului viitor speră să își extindă serviciile, să pună bazele unui atelier de vopsitorie. De asemenea, îi învață pe copii o meserie, îi responsabilizează și aceștia devin independenți din punct de vedere financiar. Un adevărat câștig, pentru Casa Bună, pentru familiile defavorizate și pentru întregul cartier, motiv pentru care fondatorul speră să pună bazele unei Case Bune și în Argeș, celălalt oraș unde acesta ajută familiile fără posibilități.

Pentru a contribui și mai mult decât a făcut-o deja, Valeriu se va apuca din nou de „traininguri pe comunicare strategică, nișă comunicațională și management de echipe” și se angajează să doneze minim 20% din profit către Casa Bună.

Acest lucru nu este îndeajuns totuși, cei care doresc să dea o mână de ajutor acestui proiect sunt invitați să doneze până la 20% din impozitul pe venit către Asociația Casa Bună. Momentan, nevoile esențiale pentru acest proiect sunt: o mașină pentru meseriași, sculele necesare și bani pentru care să asigure cel puțin un salariu.

Postarea lui Valeriu Nicolae
Valeriu Nicolae speră ca „Noi la Casa Bună” să poată susține integral Asociația Casa Bună

 

Cookies