Unde înveţi să dansezi în Bucureşti

de:
10 nov. 2012
4 afișări
Unde înveţi să dansezi în Bucureşti

Cei pasionaţi de hip hop şi de stilurile de dans „street dance” pot urma cursuri de hip hop, breakdance, dancehall, afro dance, studio dance, old school, house, popping la şcoala OneBeat

Street Dance este o denumire generală ce reprezintă mai multe stiluri de dans, ce au evoluat în spații publice precum: strada, curtea şcolii ori în club. De cele mai multe ori sunt improvizații care au un caracter social și încurajează interacțiunea cu publicul, dar și cu alți dansatori. Termenul de “Street dance” este în general folosit pentru a descrie dansurile hip hop și funk ce au apărut în Statele Unite în anii ’70 și care sunt într-o continuă creștere și dezvoltare în cultura hip hop de astăzi (breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance și electro dance).

OneBeat este un proiect iniţiat de câţiva tineri antreprenori, „plictisiţi de corporatism, de coregrafii monotone şi de lucruri banale”. Două şcoli de dans din Bucureşti, concurente la vremea aceea, au decis să se alăture unui proiect (Cupa Liceelor la Street Dance) şi să lucreze împreună. În urma colaborarii, în februarie 2009, StreetBeat si HardBeat îşi anunta fuzionarea într-o nouă şcoală de dans, „One Beat”. 

Cursurile sunt circulare, asta înseamnă că te poţi înscrie oricând, nu trebuie să aştepţi să se deschidă o grupă nouă. La fiecare curs se reiau paşii de baza de la stiluri, iar la cursurile de coregrafie sunt coregrafii noi tot timpul. Singura condiţie este să fie locuri disponibile. În general, grupele nu au mai mult de 20 – 25 de cursanţi.

Şcoala OneBeat se adresează atât copiilor, cât şi adolescenţilor şi adulţilor. Preţurile pentru o şedinţă sunt de 20 lei pentru copii şi de 30 de lei pentru adolescenţi şi adulţi. Pentru un abonament SILVER (o şedinţă pe săptămână) copiii plătesc 60 de lei pe lună, iar adolescenţii şi adulţii 80 de lei pe lună. Pentru un abonament PINK (două şedinţe pe săptămână) copiii plătesc 100 de lei pe lună, iar cei de peste 12 ani plătesc 120 de lei pe lună. Pentru adolescenţi şi adulţi există şi opţiunea unui abonament BLACK, de 250 de lei pe lună (acces la toate grupele în limita locurilor disponibile şi aplicând limita de vârstă).

OneBeat organizează şi cursuri private, la care participă maxim 6 persoane. Pentru aceste cursuri, plăteşti 150 de lei pe lună ( două şedinţe pe săptămână timp de o lună). În plus, dacă vrei să aprofundezi dansurile, poţi face şi ore particulare (o şedinţă, o singură persoană cu orice instructor). 

Dacă vii consecutiv timp de 4 luni, primeşti a cinea lună gratuit.

Pentru a te înscrie la cursurile de street dance, trebuie să completezi un formular de înscriere pe site-ul şcolii: http://streetdance.ro

Cursuri au o durată de o oră-o oră şi 15 minute. 

Şcoala de dans Latino Time oferă cursuri bucureştenilor pasionaţi de ritmurile latino, dar nu numai. Pe lângă salsa, rumba, cha-cha, samba, aici poţi învăţa şi vals vienez şi tango, dar şi dansuri populare româneşti.

Şcoala de dans din Bucureşti organizează cursuri de dans atât pentru adulţi, cât şi pentru copii (lecţii de grup şi individuale), structurate pe următoarele nivele: începători, semi-intermediari, intermediari, avansaţi.

Adulţii începători plătesc 150 de lei pe lună pentru 8 şedinţe, cu abonament standard, iar dacă preferă abonamentul VIP plătesc 225 de lei pe lună. Dacă îţi faci abonament pe două luni- 16 şedinţe, plăteşti 400 de lei. Copiii începători plătesc 150 de lei pe lună pentru 8 şedinţe. Adulţii semi-intermediari, intermediari şi avansaţi plătesc, tot pentru 8 şedinţe, 175 lei pe lună ori 200 de lei pentru abonamentul VIP. 

Cursurile au variante de 60 şi 90 de minute. La cea de 90 de minute, lecţia de dans este structurată în trei mari momente: încălzirea fizică (10 minute), aprofundarea unui stil de dans regăsit în structura cursului (40 minute) şi aprofundarea unui al doilea stil de dans regăsit în structura cursului(40 minute). La cea de 60 de minute, lecţia este structurată în două momente: încălzirea fizică (10 minute), aprofundarea unui stil de dans regăsit în structura cursului (50 minute).

Un modul complet de începatori dureaza in medie 2-3 luni, acest lucru depinzând de urmatoarele aspecte: frecvenţa participării cursantului, viteza asimilarii informaţiilor, precum şi de abilitatea naturală a fiecăruia dintre participanţi de a acumula anumite deprinderi( tehnice+teoretice).

Pe măsură ce cursantul reuşeşte să treacă prin tot ciclul dansurilor de 2-3 ori (un ciclu complet durează patru săptămâni), atunci acesta va primi recomandarea personală a instructorului de a evolua către nivelul superior ( semi-intermediari ).

Mai multe detalii găsiţi pe www.latino-time.ro.

Pentru cele care vor să se specializeze în dansuri orientale, la ceainăria Satya puteţi participa la workshop-uri de belly dance, în fiecare miercuri. 

Dansurile orientale constau în mişcări specifice din abdomen şi mâini, au un efect calmant şi relaxant asupra stării de spirit şi ajută la depăşirea inhibiţiei şi a timidităţii, spun pracţicanţii. La Satya, puteţi alege dintre mai multe tipuri de dansuri orientale: bellydance tradiţional, bellydance modern cu influenţe pop, dans cu voalul, dans cu aripi Isis.

Preţul unui workshop este de 30 lei şi include o băutură la alegere, iar demonstraţiile de belly dance vor fi susţinute de Noelia.

La Satya, puteţi lua, începând cu 27 septembrie, şi cursuri de Tribal BellyDance cu Hermina del Najah. Hermina del Najah este instructor de dans atestat de către Centrul de Pregătire Profesională în Cultura București, coregraf, performer, specializarea Fuziuni Tribal Orientale. 

Tariful este de 30 lei pe ședinta, dar vă puteţi faci şi un abonament de 100 lei pentru patru sedințe consecutive.

Stilul Tribal Oriental este esenţa tribalului, este stilul tribal de bază care se adresează tuturor celor interesaţi, indiferent de pregatirea lor fizică. Prin practicarea acestui stil, ei pot să dobândească o tehnică bună şi o ţinută specifică, construindu-şi astfel o bază pentru abordarea altor stiluri tribale mai complexe.

Muzica folosită poate fi nord africană, indiană, turcească, muzica arabească a beduinilor şi mai nou muzică balcanică. Costumaţia este compusă din fuste, şalvari turcesti, şaluri flamenco, topuri indiene rajastani choli, accesorii din Maroc, din triburile Kuchi şi Turkoman din Afganistan şi Pakistan, din triburile Miao din China etc.

Găsiți mai multe detalii despre cursurile de dansuri orientale și inscriere consultând website-ul:www.satya.ro.

Pentru cei vor să danseze fără a fi încătuşaţi de reguli, o tehnică de eliberare şi exprimare a sentimentelor poate fi dansul contemporan

Dansul contemporan reprezintă o serie de stiluri de dans care-l includ şi pe cel modern şi post modern şi are la bază o mulţime de mişcări coregrafice neconvenţionale apărute la începutul anilor ’60 în America.

Acest stil a apărut din dorinţa de a sfida tehnicile clasice de dans (cum ar fi baletul clasic) şi de a jongla cu improvizaţia, cu echilibrul şi prizele dificile, cu tehnicile de respiraţie şi cu mişcările naturale.

Durata cursului este de 1 oră şi 30 minute. Fiecare curs va avea o structură foarte clară, având drept scop o aprofundare treptată a dansului contemporan. Cele patru etape ale cursului sunt: încălzire, improvizaţie, tehnică de dans, metode de relaxare.

Tariful pentru participarea la un curs este de 30 lei. Poţi să-ţi faci un abonament de 4 sau 8 şedinţe şi vei plăti 100, respectiv 150 de lei. 

Înscrierile se fac la adresa de mail [email protected]. Cursurile se ţin vinerea de la 20.00- 21.30 sau duminica 13.00 – 14.30.

Coregrafii sunt Simona Deaconescu şi Vlad Merariu, ambii absolvenţi ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” .

Cursuri de balet pentru toate categoriile de vârstă, atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi, se pot lua la şcoala de balet Giuliana, înfiinţată în anul 2001. Profesoara coordonatoare şi coregrafa este Iuliana Rizescu.

Taxa pentru cursuri este de 120 lei pe lună pentru două ore de curs pe săptămână. Înscrierile se fac la sediul de pe str. Traian Popovici 77, etaj 1.

Mai multe detalii aflaţi pe site-ul http://www.giuliana.ro.

Dacă urmează să vă căsătoriţi şi vreţi să faceţi să vă impresionaţi invitaţii cu mişcările de la dansul mirilor, trebuie să ştiţi că există şcoli specializate pentru astfel de lecţii. 

La First Dance puteţi învăţa coregrafie pentru orice dans (vals lent, vals vienez, tango, salsa, rock and roll ) sau combinaţii de două sau mai multe stiluri de dans. Melodia o alegeti voi ori primiţi sfaturile coregrafilor despre melodia care vă avantajează pe dumneavoastră şi pe partener. 

Numărul de ședințe poate crește în funcție de complexiatatea coregrafiei cerute ( colaje de 2 din mai multe stiluri de dans ). Ritmurile de dans cele mai solicitate de către perechile care se pregătesc de nuntă sunt vals lent şi vals vinezi, spun coregrafii şcolii.

Coregrafii recomandă ca lecţiile de dans să fie începute cu una-două luni înainte de nuntă. „Am avut elevi care au venit şi cu o săptămână sau chiar cu câteva zile înainte de nuntă şi s-a descurcat exemplar, dar efortul lor a fost puţin mai mare”, scriu aceştia pe site-ul lor de promovare, firstdance.ro.

Un pachet de patru şedinţe la FirstDance costă 260 de lei (65 lei şedinţa) pentru sala din zona Rahova şi 300 de lei (75 de lei şedinţă) pentru sala din zona Doamna Ghica-Colentina.


Cookies