Unde evadează bucureștenii (și nu numai) în minivacanța de Paște. Cât costă un concediu în afara orașului

21 apr. 2022
268 Afișari
Unde evadează bucureștenii (și nu numai) în minivacanța de Paște. Cât costă un concediu în afara orașului
Unde evadează bucureștenii (și nu numai) în minivacanța de Paște. Cât costă un concediu în afara orașului. Sursa foto: Pixabay

Concediul bate la ușă, iar românii abia așteptau minivacanța de Paște, petrecută alături de familie. O platformă hotelieră a realizat un sondaj de opinie și ne spune cât costă un sejur în afara orașului.

Unde evadează bucureștenii (și nu numai) în minivacanța de Paște

Cele mai căutate locații din România pentru concediul de Paște rămân zonele montane, cea mai populară fiind Valea Prahovei, dar și zonele recunoscute pentru tradițiile speciale precum Bucovina și Maramureș. Hotelurile și pensiunile au raportat un grad ridicat de ocupare ridicat pentru acest weekend. Dacă încă nu v-ați făcut planuri, încă există șanse să găsiți camere libere disponibile pentru acest weekend.

97% dintre români și-au făcut planuri să călătorească din nou, iar 63% dintre ei preferă să-și petreacă concediile în România, potrivit unui sondaj de opinie realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro.

De asemenea, românii s-au obișnuit cu rezervările online. Turiștii au început să-și plănuiască concediile online, iar platformele de booking au simplificat acest proces, fiind accesibil acum în doar câțiva pași simpli.

Cât costă un concediu în afara orașului

Românii aleg să-și petreacă minivacanța de Paște în stațiunile montane și în marile orașe (alese de 50% dintre turiștii care au făcut rezervări).

Potrivit datelor oferite de platforma hotelieră Travelminit.ro, românii au plătit pentru concediul de Paște din 2022 prețuri cuprinse între 800 și 1200 lei / persoană pentru 4 nopți de cazare în perioda 22 – 26 aprilie 2022, cu o masă tradițională de Paște inclusă.

Cele mai ieftine pachete au fost disponibile în:

  • Delta Dunării – sezonul turistic abia acum începe, iar turiștii au plătit începând de la 800 de lei / persoană pentru sejurul de Paște.
  • În Bucovina și în Defileul Dunării tarifele încep de la 900 de lei / persoană.
  • În zona secuimii, în Harghita și Covasna, românii au plătit prețuri de la 1000 de lei / persoană.

Un lucru este sigur: cea mai scumpă zonă pentru minivacanța de Paște rămâne Valea Prahovei – românii au plătit în medie aproximativ 1200 de lei pentru un sejur de 4 nopți de cazare, mic-dejun și o masă tradițională de Paște.

Unde aleg să se cazeze românii:

  • 42% dintre turiști au ales pensiunile pentru vacanța de Paște,
  • 24% au ales hotelurile din țară.
Cookies