Unde este Nicușor Dan? Misterioasa dispariție a primarului (legenda spune că deseori are treabă într-o debara)

18 mai 2021
12170 Afișari
Unde este Nicușor Dan? Misterioasa dispariție a primarului (legenda spune că deseori are treabă într-o debara)

'Ce face mai exact Nicușor Dan pentru noi la Primărie?' este întrebarea de pe buzele tuturor bucureștenilor în ultima vreme.

În ultimele luni, respectiv cam de când a fost ales primar, nimeni nu știe unde este și ce face Nicușor Dan în noul lui job. 

Îl mai vedem în postări sporadice pe Facebook, în știri dubioase în care a așteptat să-i deschidă cineva portiera de la Duster și în live-uri pe Facebook care ne fac să spunem ‘Nicușor, ești ok? Clipește dacă vrei să te salvăm.’

Dacă stăm să ne amintim începuturile acestei Primariade, el trebuia să ne ‘salveze’ pe noi. Să ne dea apă caldă să facem duș așa des, încât efectiv să nu mai știm de noi de fericire și să ne cadă un rând de piele de atâta spălat. Promitea să rezolve problemele Bucureștiului, să facă banii să curgă pe Dâmbovița pentru proiecte locale, de mână cu BFF-ul său mai simpatic, mai pasionat de dans și trabucuri, adică Ludovic Orban.

Ce face Nicușor în debara când nu știm ce face

Acum, nici angajații lui nu știu ce face. Legenda spune că, o dată la câteva zile, pe Nicușor îl găsește cineva de la Primărie într-o debara reparând o imprimantă, cu mâinile pline de tuș, ceea ce mi se pare imaginea perfectă pentru a ilustra mandatul lui de până acum.

Pentru că Nicușor Dan cel din campanie, care ieșea la televizor și se lua la trântă cu probleme reale sau imaginare ale Bucureștiului (măcar se lupta cu ceva), a dispărut complet. În locul lui, din când în când apare un băiețel cu părul din ce în ce mai mare, preîntâmpinând încă din iarnă sezonul berzelor și eventualitatea în care acestea vor rămâne fără stâlpi în care să-și facă cuibul și vor dori să poposească pe capul ilustru al unui matematician, unde să își întemeieze o familie.

Totuși, primarul mai iese din când în când pentru declarații, cum a fost acela al semnării contractelor pentru 100 de tramvaie noi. Era cu masca pe față (aștept momentul în care totuși va ieși cineva să zică ‘bă io înțeleg plm da’ suntem penibili cu masca asta la conferințe că nu e nimeni pe o rază de douăjdemetri’, apoi ne vor lăsa pe toți în pace) și cu părul într-o situație delicată. Fluturând un contract la camere, Nicușor Dan avea privirea pe care mulți dintre noi o aveau cu ani în urmă a 5 dimineața când vomitau fix la intrarea din metrou după ce ieșeau din  Club A – ‘Ce fac cu viața mea?’,’Ce caut aici?’. Situația a fost atât de gravă, încât o doamnă a comentat ‘Chiar nimeni nu l iubeste, nici macar sotia, sa i aranjeze capul?!!! Nu de alta, dar sperie copilul!’.

Temă: Ce credeți, copii, că trebuie să facă un primar general la serviciu?

Poate o să ziceți despre noi, domnule Dan, că suntem niște femei superficiale și răutăcioase, dar nu e vorba că vrem noi să semănați toți cu Tom Hardy. E despre comunicare (politică & nonverbală) și asta e rețeta prin care lumea își pierde încrederea în conducători și în instituțiile pe care le reprezintă. Avem nevoie de lideri spălați pe cap, chiar și în zilele în care noi, populația, nu avem apă suficient de caldă încât să facem asta.

Și de asemenea. Ce e cu vocabularul ăla de clasa a treia în comunicările pe Facebook? Probabil primarul s-a molipsit de la hipsterii USRplusului, care nu pot să scrie fraze mai lungi de câteva cuvinte? (Toate postările useriștilor seamănă între ele:  ‘Trebuie să reușim. Împreună. Așa nu se mai poate’, și conțin un vocabular extrem de limitat, plin de lozinci scurte, cu propoziții construite foarte simplu). Sau exprimări de școala ajutătoare de compuneri, precum: ‘Mi-am amintit cu plăcere despre vizita pe care am făcut-o la Chișinău (inclusiv la congresul de matematică) și le-am spus oaspeților din Republica Moldova că-mi doresc să revin curând acolo.’ CINE VORBEȘTE AȘA, NICUȘOR?????. În afară de copiii de clasa a treia când au de scris compunerile ‘ce am făcut în vacanță’ și, se pare, băiatul de la Social Media angajat în primărie.

Spoiler alert: la iarnă o să fie iar frig

În fine. În timpul în care primarul e ocupat să repare imprimante, situația gropilor din București este un Minesweeper zilnic. Acest joc din anii ’90 s-a transformat într-o realitate interesantă, pe care o putem numi ‘ziua, janta și milionul’. Este neastuparea gropilor o strategie să se îmbogățească service-urile auto? Sau una special gândită ca să trecem toți la biciclete și renunțarea la mașini, întru salvarea planetei?

Cu spray de căpușe și țânțari în București n-a dat nimeni. Nu știm de ce. (În principiu,’nu au fost bani”) Se spune că primarul a fost prea șocat că nu s-a aprobat bugetul sau a fost complet luat prin surprindere că există insecte.

Iar de CET-uri și țevi n-a mai zis nimeni nimic, știm doar că s-au tăiat foarte mulți bani din bugetul Termoficării, ceea ce probabil acum nu vă impresionează fiindcă e cald și oricum mintea noastră e în Grecia cu un crevete în mână și cu o damigeană de Ouzo în cealaltă, dar pe scurt, o să murim de frig în case și la iarnă și probabil multe ierni de acum încolo.

Nota B365.ro: Oana iubește Bucureștiul, noi o iubim pe Oana, iar secvența aceasta este, de fapt, un minunat caz de apariție de perfect match. In this relationship, am trăit multe lucruri extraordinare, după cum se vede și mai jos:

Cookies