Unde e singurul loc din centrul Bucureștiului unde parchezi ieftin

06 iun. 2023
1406 afișări
Unde e singurul loc din centrul Bucureștiului unde parchezi ieftin
Am găsit aproape o Toscana lângă București. Foto: Maria Coman

Să parchezi în Bucureşti nu e chiar easy job. Bine, e mult mai bine de când cu parcarea cu plată, dar se obişnuieşte lumea şi cu asta, că n-are ce să facă. Şi posibil să fie rău din nou. Acum, parcatul pe bani a mai schimbat lucrurile, pe alocuri semnificativ. Ştiu mai mulţi oameni ca înainte care preferă să plece de acasă cu metrou sau autobuz sau na, chiar cu tramvai, ca să scape de corvoada parcatului, mai ales dacă e şi pe bani. 

Eu mai merg cu bicicleta sau cu metroul, Tineretului – Pipera în 18 minute pe ceas, nu în 88 de minute, tot pe ceas. Şi pentru că am ajuns la Tineretului, acum e momentul să vă spun şi secretul parcării eficiente financiar. Nu sunt foarte sigură că e de zis, dar hai, fie, mă simt oarecum generoasă. 

Deci. dacă ai treabă în centru, eşti pa, dacă ai mult de stat. Nu mai zic dacă stai 8 ore pe zi la birou, 40 de lei pe zi, 200 de lei pe săptămână, 800 de lei pe lună, mai bine îi dai pe altceva. (de exemplu pe sandviş cu untură de cerb de la Băcănia de Soi, e ceva divin, nici asta nu ştiu dacă trebuia zis). Sau îţi iei lunar câteva ceva de la Mihaela Glăvan (sneakerşi cu scoici –  eu, de exemplu şi mi trebuie şi o geantă). Sau mai am nişte idei, dar nu se potrivesc deocamdată sau nu sunt eu pregătită să le dezvălui. 

Dar cum faci să economiseşti sutele astea de lei şi nici să nu îşi dai peste cap programul? Că s-a băgat parcare şi pe străzile mici (Doamne, dar ce bine e că s-a schimbat sistemul ăla de lunile trecute, că nu reuşeam niciodată să plătesc, tot timpul mă încurcam, îmi dădea eroare. aşa cu esemes e simplu, bătrâneşte, cinstit, nu ne complicăm atâta şi ne dăm peste cap cu toate fonfleurile moderniste)

Hai că v-am ţinut destul în suspans. Treaba stă aşa: dacă te duci prin Sectorul 4 prin spate, pe la Tineretului pe străduţe, e parcarea de sector. Care e 1 leu pe oră cred, nu 5 lei pe oră, ca 3 străzi mai încolo. E şi umbră, că zona e destul de verde, nu e nici foarte aglomerat, o să îmi mulţumiţi şi puteţi să faceţi şi donaţii în conturile mele pentru diverse produse ca cele de mai sus. 

O să mai adaug aici 5 chestii de bun simţ pe care ar fi minunat dacă nu le-am mai face în trafic. Sau în parcări. 

  1. Nu mai parcaţi, Boss, pe lângă treceri de pieton sau interesecţii că vizibilitatea e zero şi murim cu toţii, zău, nu are niciun sens. 
  2. Nu mai blocaţi poarta omului sau trotuarul, că n -a murit nimeni dacă a mers un pic pe jos, ba dimpotrivă. 
  3. Aveţi grijă dacă aveţi număr din acela de telefon gata făcut din cifre frumoase şi metalice, e clar că nu e o întâmplare că aţi parcat aiurea, ci minunatul vostru obicei de a face asta zilnic 
  4. Nu mai lăsaţi copiii să ţopăie fără centuri, cu atât mai puţin nu îi ţineţi în faţă dacă nu au vârsta sau înălţimea, nu sunt nişte reguli inventate să vă oftice, ci să vă ajute 
  5. În esenţă, dacă mergi agresiv şi tai benzi şi o iei pe linia de tramvai şi treci pe galben, câştigi un maximum de 10 minute dacă traversezi tot Bucureştiul. NU se merită, credeți-mă!

Vă pup. Drive safe!

Nota B365.ro – To Maria, mai jos:

Cookies