Unde bem, unde mâncăm

The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding
| 12.03.2021

The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding

Salut și bine ai nimerit la “Mănânc pentru tine”, pe b365.ro. Săptămână de săptămână, cumpăr mâncare de la un business local din București, înfulec și scriu păreri cinstite. Hai să vezi pe unde-am mâncat. Ultima […]

citește mai mult
Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
| 05.03.2021

Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.

Borș vs Supă Pentru cei din nordul României, supa nu există. Borșul e rege. Ultima oară când am verificat, borșul era baza. Un borș fierbinte de afumătură, cu niște leuștean proaspăt tăiat pe de-asupra vindecă […]

citește mai mult
Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken - Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac
| 26.02.2021

Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding

Ce bine e să mănânci. Mai ales când ai de unde alege, și mai ales atunci când bucătarul chiar vrea să fie acolo, în bucătărie, să creeze, să experimenteze, să se joace cu ingredientele, cu […]

citește mai mult
Cum se bea cafea (sau vin) pe o terasă din dreptul unei clădiri din București de pe care cade tencuiala. Nu râdeți, e cu semnătură
| 23.02.2021

Cum se bea cafea (sau vin) pe o terasă din dreptul unei clădiri din București de pe care cade tencuiala. Nu râdeți, e cu semnătură

Astfel, acesta este direct răspunzător în eventualitatea apariţiei unor evenimente nedorite. Totul prevede un proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Proiectul modifică hotărârea CGMB nr. […]

citește mai mult
Notice me senpai. Sushiramen la Kanpai Bistro - Fried crispy futomaki, tuna bongo, spicy salmon și Tan Tan Ramen
| 19.02.2021

Notice me senpai. Sushiramen la Kanpai Bistro – Fried crispy futomaki, tuna bongo, spicy salmon și Tan Tan Ramen

Ce nu e sushi La prima vedere, pentru cineva crescut în glodul Moldovei strămoșești, adică eu, sushi e, cum s-ar zice, “mâncare de bogați”. Oare cum ar fi reacționat țața Aglaia, vecina bunicilor mei din […]

citește mai mult
Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
| 12.02.2021

Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom

Nu vă descălțați. Intrați așa. Săptămâna asta, am trecut pragul a două recomandări venite din partea voastră, ceea ce m-a încântat foarte mult, eu nefiind un tip prea ieșit în oraș. Bucureștiul e, surprinzător, foarte […]

citește mai mult
Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
| 29.01.2021

Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei

Ciao. Aici rubrica “Mănânc pentru tine”. Locul în care, săptămânal, cumpăr mâncare de pe la bodegile din București, după care scriu păreri și păreri. Scopul e să descoperim împreună locuri mișto, din București, cu mâncare […]

citește mai mult
I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.
| 17.01.2021

I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.

Brain Balls Sigur există un loc special în creier, ca un fel de pată în formă de chiftea, unde se strâng toate amintirile cu pârjoale și chiftele. Tot felul de amintiri: amintiri simple, amintiri cu […]

citește mai mult
Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.
| 08.01.2021

Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.

La mine, prin părțile Neamțului, se mănâncă mămăligă cu, aproape, orice. Păpușoiul e în ADNul meu, așa că orice pe bază de mălai is ok in my book. Mi-aduc aminte cum vara, la țară, desprindeam […]

citește mai mult
Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru
| 31.12.2020

Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru

Salut. Am mâncat pentru tine, la Papila. Am așa un sentiment că pe “lumea ailaltă” nu există supă thai, sandviș cu rață sau creme brulee cu ceai negru, nici mici, nici întristare, nici suspin. De-aia […]

citește mai mult
Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine
| 21.12.2020

Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine

Mâncarea, mai cum seamă acest „comfort food” de care mă tot izbesc în feedul de zi cu zi, tre’ să trezească în tine, în mine, în noi, amintiri de tot felul, că despre asta-i vorba. […]

citește mai mult
La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie
| 11.12.2020

La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie

Short throwback Cam până pe la vârsta de 12 ani, am fost ferm convins că maică-mea m-a făcut doar ca să duc gunoiul și să suflu-n murături. Găleata de 10 kile și furtunu’ de plastic […]

citește mai mult
Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați
| 04.12.2020

Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați

Maică-mea a plecat în Italia acu’ jdemii de ani, pe când eram în liceu, așa că am rămas acasă, singur, între 4 ochiuri de aragaz. Pe linie maternă, m-am îndrăgostit iremediabil de bucătăria italiană. În […]

citește mai mult
E multă viață între aperitiv, desert și
| 01.12.2020

E multă viață între aperitiv, desert și „Nota, vă rog!” | De ce ne e dor de restaurante când ni se face cel mai dor de ele

Restaurantele și cafenelele au un rol esențial în formarea și creșterea unei comunități. Gândiți-vă la Hanul lui Manuc, Capșa sau Caru’ cu Bere, adevărate simboluri ale Bucureștiului, afaceri care au crescut și și-au creat renumele […]

citește mai mult
Mânâncă să te fericești, roagă-te să nu te-oprești și iubește ce gătești. Atenție, vorbim despre mâncat și mâncare!
| 24.11.2020

Mânâncă să te fericești, roagă-te să nu te-oprești și iubește ce gătești. Atenție, vorbim despre mâncat și mâncare!

Mâncăm din toate motivele posibile și imposibile, imaginabile și inimaginabile, conștiente, subconștiente și inconștiente. Mâncăm de bucurie, de tristețe, de draci, de frică, de entuziasm, de poftă și, uneori, de foame. Mâncăm mai întâi cu […]

citește mai mult
Unde la soare e frig |  Cum e să mănânci afară în București, la restaurante cu terase, sobe și trotuare
| 19.11.2020

Unde la soare e frig | Cum e să mănânci afară în București, la restaurante cu terase, sobe și trotuare

Soba-ciupercă încearcă să facă imposibilul posibil: cald într-un ocean de aer rece Când am fost la Energiea (Brezoianu, numărul 4), o armată de șase chelneri, ospătari și barmani, toți tineri și frumoși și puțin speriați, […]

citește mai mult
„Mă inspir din rețetele pe care mi le făcea mama”. Despre mâncarea sănătoasă care arată complet nesănătos
| 16.11.2020

„Mă inspir din rețetele pe care mi le făcea mama”. Despre mâncarea sănătoasă care arată complet nesănătos

În pandemia asta, am trecut prin toate fazele: „Hai să fim mai buni”, „Hai să ne auzim mai des”, „Hai să mai fac opt pâini de casă și o rețetă cool de banana bread”, „Hai […]

citește mai mult
Unde mănânci cea mai bună shaorma din București. Top 5 shaormerii
| 11.11.2020

Unde mănânci cea mai bună shaorma din București. Top 5 shaormerii

Fie că e la miez de noapte, după un meci de fotbal sau atunci când frigiderul este gol, deliciul specific gastronomiei Orientului Mijlociu este o alegere pe care mulți dintre noi o fac cu poftă, […]

citește mai mult
Coreea din București. Korean Rice Food Exhibition în Capitală
| 05.11.2020

Coreea din București. Korean Rice Food Exhibition în Capitală

Mai precis, evenimentul „Korean Rice Food Exhibition” va sărbători aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Coreea și România. Acesta se va desfășura pe parcursul a două zile, în incinta […]

citește mai mult
Mircea Dinescu şi-a deschis un nou restaurant în Bucureşti. Ce specialităţi se pot servi la masă
| 27.11.2019

Mircea Dinescu şi-a deschis un nou restaurant în Bucureşti. Ce specialităţi se pot servi la masă

Poetul Mircea Dinescu, proprietar a două restaurante, unul în București și celălalt în zona Cetate, pe malul Dunării, a deschis încă un restaurant în Capitală, unde, spre deosebire de celelalte, gătește el însuși, de la humus la cremă de ardei copt și de la ciorbe la știucă umplută.

citește mai mult
Cookies