Unde bem, unde mâncăm

VIDEO | Coadă cât vezi cu ochii la Shaormeria Băneasa, unde Dorian Popa, aflat în situație complexă de imagine, a chemat bucureștenii la shaorma gratis
| 17.01.2024

VIDEO | Coadă cât vezi cu ochii la Shaormeria Băneasa, unde Dorian Popa, aflat în situație complexă de imagine, a chemat bucureștenii la shaorma gratis

Un fast-food din Sectorul 1 al Capitalei a oferit astăzi shaorma gratis, motiv pentru care s-a format o coadă imensă de persoane la locația respectivă. La eveniment a participat și Dorian Popa, unde s-a întâlnit […]

citește mai mult
Cel mai simpatic dialog dintr-o stație STB: “Bro, ai nevoie de o tipă care se uită la tine cum se uită tipa asta mișto la shaorma!”. Bro nu stă pe gânduri: “Corect. Respect shaorma!”
| 11.12.2023

Cel mai simpatic dialog dintr-o stație STB: “Bro, ai nevoie de o tipă care se uită la tine cum se uită tipa asta mișto la shaorma!”. Bro nu stă pe gânduri: “Corect. Respect shaorma!”

București, decembrie indecis: ba geruț. ba primăvăratic. Ba trei fulgi, de iese fiecare om din casă cu câte trei mașini, ba azi te-ai fript cu geaca aia cu puf cumpărată de maică-ta Crăciunul trecut, că […]

citește mai mult
Shaorma Fest Bucharest - singurul festival nonstop din oraș
| 04.12.2023

Shaorma Fest Bucharest – singurul festival nonstop din oraș

Dimineață, a umblat de nebună, pe internet și pe grupuri de WhatsApp, o memă, care conține cel mai  mare adevăr despre iubire.   Este atât de indestructibil  bun, că trebuie  pus deoparte pentru noaptea de Revelion, […]

citește mai mult
Miss Pizza, Mister Burger și Queen Shaorma - top 3 mâncare venerată de bucureșteni, fie zi, fie noapte
| 29.11.2023

Miss Pizza, Mister Burger și Queen Shaorma – top 3 mâncare venerată de bucureșteni, fie zi, fie noapte

Dacă, înainte de a fi exilat pe o insulă pustie, ți s-ar spune că ai voie să iei cu tine fie o pizza, fie un burger, fie o shaorma, tu ce ai alege?  “Păi asta […]

citește mai mult
Unde mănânci cei mai buni mici din București, potrivit bucureștenilor pe care i-am întâlnit pe TikTok
| 02.11.2023

Unde mănânci cei mai buni mici din București, potrivit bucureștenilor pe care i-am întâlnit pe TikTok

Am postat pe contul nostru de TikTok (da, avem și de-ăsta, follow la @b365.ro) topul nostru cu cei mai cunoscuți mici din București. După cum ne așteptam nu toată lumea a fost de acord cu […]

citește mai mult
La mulți ani, Burtă de Vită!  De ziua internațională a Dânsei, la București se face degustare cu 5 feluri de burtă
| 24.10.2023

La mulți ani, Burtă de Vită! De ziua internațională a Dânsei, la București se face degustare cu 5 feluri de burtă

Pentru prima dată în România, pe 24 octombrie, 2024, celebrăm Ziua Internațională a Burții de Vită. Poate nu știați, dar ieri a fost Ziua Națională a Ciorbei de Burtă în Grecia, iar italienii au chiar […]

citește mai mult
Mici Fight: Micul Românesc vs Micul din Balcani, asemănări, dar mai ales deosebiri. Interviu cu un expert: Cosmin Dragomir, colecționarul de sarmale din 40 de țări
| 23.08.2023

Mici Fight: Micul Românesc vs Micul din Balcani, asemănări, dar mai ales deosebiri. Interviu cu un expert: Cosmin Dragomir, colecționarul de sarmale din 40 de țări

Cât despre mici, chiar 23 august este ziua potrivită ca să ne uităm în farfuria vecinilor noștri din Balcani. Să vedem varietatea, diferențele regionale fixate prin indicații geografice și mândrie, în timp ce noi putem […]

citește mai mult
Cum poți să te plimbi prin gusturi de vară de peste tot din țară, fără să pleci din București. Rețete simple, la foc mic
| 28.07.2023

Cum poți să te plimbi prin gusturi de vară de peste tot din țară, fără să pleci din București. Rețete simple, la foc mic

Articol susținut de Penny Cât să mănânci roșii cu brânză, pepeni (cu brânză), salată grecească, bulgărească sau de vinete și alte mâncăruri compatibile cu zilele caniculare ale unei veri toride din București? Cât? Evident, n-ai […]

citește mai mult
| 26.06.2023

„Mici de la Obor sunt 10 din 10, iar sarmalele voastre cu polenta se topesc în gură!” Americanii Ryss și Shaun au mâncat pentru noi prin tot orașul și le-a plăcut tot

Doi turiști americani au venit în vizită în București și au încercat mai multe preparate românești. Aceștia au fost foarte încântați de micii din Piața Obor, le-au dat 10/10. Ce au mâncat turiștii americani în […]

citește mai mult
Poftă bună la faptă bună! Burgeria din București care pune pe masă „bonul în așteptare”: iei de mâncare unui necunoscut. „Oricine poate trăi perioade grele”
| 17.03.2023

Poftă bună la faptă bună! Burgeria din București care pune pe masă „bonul în așteptare”: iei de mâncare unui necunoscut. „Oricine poate trăi perioade grele”

Un local din București a pornit o inițiativă ce are rolul de a veni în ajutorul persoanelor care trec prin perioada grele. În Burgeria Cotroceni, oamenii pot veni să cumpere și să ofere mai departe […]

citește mai mult
Cel mai nou desert din lumea patiseriei a apărut și în București. Ce este New York Roll și unde îl poți savura
| 27.02.2023

Cel mai nou desert din lumea patiseriei a apărut și în București. Ce este New York Roll și unde îl poți savura

New York Roll, râvnitul desert al patiseriilor, se poate savura acum și în București. Deși a fost lansat doar în urmă cu câteva luni în SUA, bucureștenii deja sunt curioși să afle ce este și […]

citește mai mult
Citiți, poftiți și luați aminte! Fata cu beretă roșie din București, profesoara de mâncare rafinată, ne spune cu ce se mănâncă 2022. Trenduri culinare la oraș
| 06.01.2022

Citiți, poftiți și luați aminte! Fata cu beretă roșie din București, profesoara de mâncare rafinată, ne spune cu ce se mănâncă 2022. Trenduri culinare la oraș

Din anul 2010, Nicolle Birta scrie pe blogul culinar bistromargot.ro despre arta de a trăi, iar din anul 2018 este gazda studioului Repertoire, loc în care îmbină și aduce sub aceeași cupolă cele mai mari […]

citește mai mult
Rețeta de sarmale a la Păstorel, cel mai faimos boem din Bucureștiul interbelic
| 23.12.2021

Rețeta de sarmale a la Păstorel, cel mai faimos boem din Bucureștiul interbelic

Mare figură Păstorel Teodoreanu: “Oare nu îți amintești / Vorba din bătrâni lăsată? / Din beție te trezești / Din prostie niciodată”. Pe numele său din buletin Alexandru Teodoreanu, adică Păstorel, și-a câștigat traiul din […]

citește mai mult
The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding
| 12.03.2021

The Big Lebabski. Le Bab Bucharest. Adana de miel cu relish din ardei kapia, beignet din carne de vită & pulpă de miel, și niște dulcic: Sticky Toffee Pudding

Salut și bine ai nimerit la “Mănânc pentru tine”, pe b365.ro. Săptămână de săptămână, cumpăr mâncare de la un business local din București, înfulec și scriu păreri cinstite. Hai să vezi pe unde-am mâncat. Ultima […]

citește mai mult
Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
| 05.03.2021

Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.

Borș vs Supă Pentru cei din nordul României, supa nu există. Borșul e rege. Ultima oară când am verificat, borșul era baza. Un borș fierbinte de afumătură, cu niște leuștean proaspăt tăiat pe de-asupra vindecă […]

citește mai mult
Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken - Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac
| 26.02.2021

Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding

Ce bine e să mănânci. Mai ales când ai de unde alege, și mai ales atunci când bucătarul chiar vrea să fie acolo, în bucătărie, să creeze, să experimenteze, să se joace cu ingredientele, cu […]

citește mai mult
Cum se bea cafea (sau vin) pe o terasă din dreptul unei clădiri din București de pe care cade tencuiala. Nu râdeți, e cu semnătură
| 23.02.2021

Cum se bea cafea (sau vin) pe o terasă din dreptul unei clădiri din București de pe care cade tencuiala. Nu râdeți, e cu semnătură

Astfel, acesta este direct răspunzător în eventualitatea apariţiei unor evenimente nedorite. Totul prevede un proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Proiectul modifică hotărârea CGMB nr. […]

citește mai mult
Notice me senpai. Sushiramen la Kanpai Bistro - Fried crispy futomaki, tuna bongo, spicy salmon și Tan Tan Ramen
| 19.02.2021

Notice me senpai. Sushiramen la Kanpai Bistro – Fried crispy futomaki, tuna bongo, spicy salmon și Tan Tan Ramen

Ce nu e sushi La prima vedere, pentru cineva crescut în glodul Moldovei strămoșești, adică eu, sushi e, cum s-ar zice, “mâncare de bogați”. Oare cum ar fi reacționat țața Aglaia, vecina bunicilor mei din […]

citește mai mult
Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
| 12.02.2021

Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom

Nu vă descălțați. Intrați așa. Săptămâna asta, am trecut pragul a două recomandări venite din partea voastră, ceea ce m-a încântat foarte mult, eu nefiind un tip prea ieșit în oraș. Bucureștiul e, surprinzător, foarte […]

citește mai mult
Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
| 29.01.2021

Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei

Ciao. Aici rubrica “Mănânc pentru tine”. Locul în care, săptămânal, cumpăr mâncare de pe la bodegile din București, după care scriu păreri și păreri. Scopul e să descoperim împreună locuri mișto, din București, cu mâncare […]

citește mai mult
Cookies