Din anul 2010, Nicolle Birta scrie pe blogul culinar bistromargot.ro despre arta de a trăi, iar din anul 2018 este gazda studioului Repertoire, loc în care îmbină și aduce sub aceeași cupolă cele mai mari […]
Din anul 2010, Nicolle Birta scrie pe blogul culinar bistromargot.ro despre arta de a trăi, iar din anul 2018 este gazda studioului Repertoire, loc în care îmbină și aduce sub aceeași cupolă cele mai mari […]
Mare figură Păstorel Teodoreanu: “Oare nu îți amintești / Vorba din bătrâni lăsată? / Din beție te trezești / Din prostie niciodată”. Pe numele său din buletin Alexandru Teodoreanu, adică Păstorel, și-a câștigat traiul din […]
Salut și bine ai nimerit la “Mănânc pentru tine”, pe b365.ro. Săptămână de săptămână, cumpăr mâncare de la un business local din București, înfulec și scriu păreri cinstite. Hai să vezi pe unde-am mâncat. Ultima […]
Borș vs Supă Pentru cei din nordul României, supa nu există. Borșul e rege. Ultima oară când am verificat, borșul era baza. Un borș fierbinte de afumătură, cu niște leuștean proaspăt tăiat pe de-asupra vindecă […]
Ce bine e să mănânci. Mai ales când ai de unde alege, și mai ales atunci când bucătarul chiar vrea să fie acolo, în bucătărie, să creeze, să experimenteze, să se joace cu ingredientele, cu […]
Astfel, acesta este direct răspunzător în eventualitatea apariţiei unor evenimente nedorite. Totul prevede un proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Proiectul modifică hotărârea CGMB nr. […]
Ce nu e sushi La prima vedere, pentru cineva crescut în glodul Moldovei strămoșești, adică eu, sushi e, cum s-ar zice, “mâncare de bogați”. Oare cum ar fi reacționat țața Aglaia, vecina bunicilor mei din […]
Nu vă descălțați. Intrați așa. Săptămâna asta, am trecut pragul a două recomandări venite din partea voastră, ceea ce m-a încântat foarte mult, eu nefiind un tip prea ieșit în oraș. Bucureștiul e, surprinzător, foarte […]
Ciao. Aici rubrica “Mănânc pentru tine”. Locul în care, săptămânal, cumpăr mâncare de pe la bodegile din București, după care scriu păreri și păreri. Scopul e să descoperim împreună locuri mișto, din București, cu mâncare […]
Brain Balls Sigur există un loc special în creier, ca un fel de pată în formă de chiftea, unde se strâng toate amintirile cu pârjoale și chiftele. Tot felul de amintiri: amintiri simple, amintiri cu […]
La mine, prin părțile Neamțului, se mănâncă mămăligă cu, aproape, orice. Păpușoiul e în ADNul meu, așa că orice pe bază de mălai is ok in my book. Mi-aduc aminte cum vara, la țară, desprindeam […]
Salut. Am mâncat pentru tine, la Papila. Am așa un sentiment că pe “lumea ailaltă” nu există supă thai, sandviș cu rață sau creme brulee cu ceai negru, nici mici, nici întristare, nici suspin. De-aia […]
Mâncarea, mai cum seamă acest „comfort food” de care mă tot izbesc în feedul de zi cu zi, tre’ să trezească în tine, în mine, în noi, amintiri de tot felul, că despre asta-i vorba. […]
Short throwback Cam până pe la vârsta de 12 ani, am fost ferm convins că maică-mea m-a făcut doar ca să duc gunoiul și să suflu-n murături. Găleata de 10 kile și furtunu’ de plastic […]
Maică-mea a plecat în Italia acu’ jdemii de ani, pe când eram în liceu, așa că am rămas acasă, singur, între 4 ochiuri de aragaz. Pe linie maternă, m-am îndrăgostit iremediabil de bucătăria italiană. În […]
Restaurantele și cafenelele au un rol esențial în formarea și creșterea unei comunități. Gândiți-vă la Hanul lui Manuc, Capșa sau Caru’ cu Bere, adevărate simboluri ale Bucureștiului, afaceri care au crescut și și-au creat renumele […]
Mâncăm din toate motivele posibile și imposibile, imaginabile și inimaginabile, conștiente, subconștiente și inconștiente. Mâncăm de bucurie, de tristețe, de draci, de frică, de entuziasm, de poftă și, uneori, de foame. Mâncăm mai întâi cu […]
Soba-ciupercă încearcă să facă imposibilul posibil: cald într-un ocean de aer rece Când am fost la Energiea (Brezoianu, numărul 4), o armată de șase chelneri, ospătari și barmani, toți tineri și frumoși și puțin speriați, […]
În pandemia asta, am trecut prin toate fazele: „Hai să fim mai buni”, „Hai să ne auzim mai des”, „Hai să mai fac opt pâini de casă și o rețetă cool de banana bread”, „Hai […]
Fie că e la miez de noapte, după un meci de fotbal sau atunci când frigiderul este gol, deliciul specific gastronomiei Orientului Mijlociu este o alegere pe care mulți dintre noi o fac cu poftă, […]