Unde arunci și unde pică: Un traficant din Capitală și-a aruncat rucsacul plin cu heroină fix la picioarele polițiștilor

08 iun. 2021
224 Afișari
Unde arunci și unde pică: Un traficant din Capitală și-a aruncat rucsacul plin cu heroină fix la picioarele polițiștilor
Sursă foto: www.diicot.ro

Procurorii DIICOT, alături de ofiţerii DCCO şi BCCO București au efectuat șapte percheziții domiciliare de amploare în Capitală. Autoritățile au confiscat 1,2 kilograme de heroină şi aproape 6 kilograme de canabis.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și BCCO București au efectuat o operațiune de amploare pe linia traficului de droguri, în cadrul căreia au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane ce comercializau droguri de risc și mare risc, preponderent pe raza municipiului București, potrivit unui comunicat remis marți de DIICOT.

În urma a cinci percheziții efectuate în cartierul Ferentari, autoritățile au indisponibilizat cantitatea de 1,2 kilograme de heroină, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza Sectorului 5 al municipiului București, precum și suma de 5.950 de lei.

Concomitent, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant a unui alt inculpat în timp ce ridica de la o firmă de curierat un colet, provenit din Spania, ce conținea cantitatea de aproximativ 1,4 kilograme de cannabis.

Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de două percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, la locuințele inculpatului, în urma cărora au mai fost ridicate alte aproximativ 4,5 kilograme de cannabis, un grinder și două cântare de mare precizie.

Cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul DGJMB și al polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale.

Cookies