Unde aleargă bucureştenii cu bolizii pentru ”liniuţe”

de:
16 iul. 2011
75 Afișari
Unde aleargă bucureştenii cu bolizii pentru ”liniuţe”

Jocurile cu maşini sportive ale piloţilor de stradă ilegali s-au rărit şi nu mai au aceeaşi frecvenţă ca la începutul anilor 2000, potrivit comisarului şef al Brigăzii Rutiere a Capitalei, comisarul-şef Nicu Dragoş. „Liniuţele” (accelerarea pe o distanţă de 400 de metri) şi „cerculeţele” (rotirea în cerc, cu pneurile fumegând şi scârţâind) se îndreaptă acum spre cadrul legal şi organizat, ridicându-se la nivelul evenimentelor omoloage din Occident: curse de drag şi concursuri de drift.

Tano, liderul Asociaţiei Club Sportiv „Midnight Racers”, al cărui grup a concurat la cursele ilegale, dar care acum face parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv, spune că „liniuţele” nocturne din Bucureşti încă au loc pentru că fenomenul străzii nu poate fi vreodtă. ”Se ştie că tot ce-i ilegal e şi atractiv. Dar majoritatea celor care o mai fac sunt puşti fără minte, care se strâng şi ei cu şase maşini pe unde pot”, spune Tano.

Arterele rutiere din Bucureşti unde mai au loc curse sunt, conform Brigăzii Rutiere, Bd. Lascăr Catargiu – Şoseaua Kiseleff, Bd. Mărăşeşti – Parcul Carol, Drumul între Tarlale (în zona căii ferate) – Bd. Theodor Pallady; Bd. Timişoara – C.E.T. Vest, Şoseaua Petricani, Şoseaua Gării Căţelu, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Câmpia Libertăţii.

Poliţiştii de la Rutieră îi urmăresc pe cei care au maşini ”suspecte” că ar putea să ia parte la curse ilegale, pe cele care „prezintă modificări ale performanţelor tehnice, accesorii atipice sau modificări ale formei caroseriei ori a pneurilor”.

Pe lângă eventualele amenzi de viteză, şoferii „ilegali” pot fi amendaţi pentru tulburarea ordinii publice. În prima jumătate a anului 2011, poliţiştii bucureşteni au dat 135 de astfel de amenzi. Organizarea şi participarea la curse auto neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la doi ani.

În Capitală, cele mai cunoscute cluburi auto sunt Insomnia Racing, No Speed Limit, Legal Racing sau Midnight Racers.

Sursa: gândul.info

Cookies