Unde a dispărut Valeriu Gheorghiță? N-a dispărut, ne spune azi SRI, a devenit manager la Agrippa Ionescu, spitalul SRI din București

02 mart. 2022
10232 Afișari
Unde a dispărut Valeriu Gheorghiță? N-a dispărut, ne spune azi SRI, a devenit manager la Agrippa Ionescu, spitalul SRI din București

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă trece de la Comitetul de coordonare a vaccinării – pe care l-a condus timp de un an și jumătate în perioada pandemiei COVID – la Spitalul SRI-ului “Agrippa Ionescu”. Schimbarea s-a produs peste noapte, după ce Valeriu Gheorghiță a fost eliberat din funcție de premierul Nicolae Ciucă.

Angajarea sa ca manager al Spitalului Clinic de Urgenţă “prof. dr. Agrippa Ionescu” a fost anunțată, miercuri, într-un comunicat de presă, de Serviciul Român de Informaţii.

”La conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă “prof. dr. Agrippa Ionescu”, col. dr. Valeriu Gheorghiţă va pune în aplicare un plan managerial destinat creşterii constante a calităţii actului medical pentru întreaga comunitate deservită de unitatea medicală. Conducerea SRI îi urează bun venit”, se menţionează în comunicat.

În mesajul de depărțire de Comitetul de coordonare a vaccinării, Valeriu Ghorghiță a mulțumit echipei și a transmis că parcursul său profesional atinge o altă etapă care-l onoreaza, și-l responsabilizează. „Numirea mea în funcția de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“ deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere și personalul medical vom duce mai departe tradiția acestei unități medicale de renume.”, a scris Valeriu Ghoerghiță într-un mesaj pe pagina de Facebook RO vaccinare.

Biografia lui Valeriu Gheorghiță

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă este medic primar infecționist. El este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, domeniul medicină generală (militară), cu specializarea „boli infecţioase”. Cea mai mare parte a carierei a profesat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “dr. Carol Davila”, precum şi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde în prezent este şef de lucrări, transmite SRI.

În ultimii doi ani, col. dr. Valeriu Gheorghiţă s-a implicat activ în combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în România, precum şi în campania naţională de vaccinare, în calitate de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Premierul Nicolae Ciucă a decis, marţi, încetarea calităţii de preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării a lui Valeriu Gheorghiţă. Acesta va fi înlocuit de Andrei Baciu, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

Cookies