Undă verde pentru un nou parc în București. Administrația locală cere oficial Guvernului terenul din Grozăvești

05 dec. 2022
14310 Afișari
Undă verde pentru un nou parc în București. Administrația locală cere oficial Guvernului terenul din Grozăvești
FOTO: Primăria Sectorului 6

Primii pași procedurali pentru realizarea unui parc de la zero, pe un teren de aproape 11.400 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Doina Cornea – zona Grozăvești, au primit, luni, votul în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul a fost adoptat cu două treimi din voturi, după ce a fost respins în ședințele precedente în lipsa susținerii consilierilor PSD.

Prin hotărârea adoptată cu 52 de voturi „pentru” se solicită Guvernului transmiterea imobilului de 11.382 de metri pătraţi de pe Bulevardul Doina Cornea nr. 5G din domeniul public al statului şi administrarea Serviciului Român de Informaţii în cel public al Municipiului Bucureşti în vederea realizării parcului.

Actul normativ prevede că bunul imobil se declară de interes public local.

Conform hotărârii CGMB, predarea-primirea se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termenul prevăzut în hotărârea Executivului, potrivit Agerpres.

Odată ce PMB va prelua terenul, acesta va fi trecut în administrarea Primăriei Sectorului 6, pentru ca aceasta să amenajeze un parc pentru comunitatea din Grozăvești.

”Consiliul General a votat, în sfârșit, ca PMB să facă demersurile legale pe lângă Guvern pentru preluarea terenului administrat acum de către SRI, (unde se dorea construirea unui spital). Nimic nu e simplu, totul este politică, totul este negociere.”, a reacționat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care a avut discuții cu organizația PSD București pentru a susține proiectul în CGMB.

Ciucu a mai spus că pe lângă amenzile pe care i le-a aplicat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru ca nu a prelungit ”niște certificate de urbanism, care ar fi dus la apariția unor turnuri pe acel teren”, a mai fost dat în judecată de vreo trei dezvoltatori.

”Că așa-i în tenis. Până la urmă conștiința proprie este cea mai importantă. Dacă stă în puterea ta să protejezi o comunitate, merită riscul.”, a mai comentat primarul de la S6 după votul din consiliu.

Locul era, inițial, destinat unui spital SRI, apoi instituția și-a găsit un teren într-o zonă mai retrasă din Ilfov

Acest amplasament a făcut obiectul Hotărârii CGMB nr. 225 din 15 decembrie 2015, modificată prin Hotărârea CGMB nr. 7 din 26 ianuarie 2016 şi HG nr. 276 din 13 aprilie 2016, prin care a fost transmis din domeniul public al Municipiului Bucureşti în cel public al statului în vederea relocării sediului Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

Printr-o adresă înregistrată în luna octombrie la Primăria Capitalei, Unitatea Militară 0461 Bucureşti anunţa că SRI urmează să integreze, în comuna ilfoveană Baloteşti, toate serviciile medicale prestate, într-o platformă spitalicească unică.

Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat, pe 28 iunie, Hotărârea nr. 152, prin care cere CGMB să solicite Guvernului emiterea unei hotărâri pentru trecerea imobilului-teren de pe Bulevardul Doinea Cornea din domeniul public al statului în cel public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local în vederea realizării unui parc.

Autoritatea locală propune realizarea parcului, ca urmare a numeroaselor solicitări făcute de locuitorii zonei Grozăveşti, care sunt „lipsiţi” de zone de relaxare şi recreere.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies