Undă verde pentru ”Coroana verde” cu care să fie încoronat Bd. Regina Elisabeta: ultima barieră a fost ridicată, proiectul poate începe

01 oct. 2022
652 Afișari
Undă verde pentru ”Coroana verde” cu care să fie încoronat Bd. Regina Elisabeta: ultima barieră a fost ridicată, proiectul poate începe

”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!”, succesul societății civile din această vară de la concursul de bugetare participativă, a primit vineri, 29 septembrie, votul consilierilor municipali, ceea ce înseamnă că proiectul poate începe.

După cum îi spune și numele, pornit de la un joc de cuvinte omonime, coroană regală și coroană a copacilor, proiectul prevede realizarea de spații verzi pe bulevardul Regina Elisabeta din București, arteră centrală de lângă Parcul Cișmigiu, acolo unde vara este imposibil de traversat bulevardul în lipsa umbrei.

Cu avizul Direcției de Patrimoniu și Direcției de Mediu, ALPAB (Administrația Lacuri și Parcuri) va putea începe proiectul și lucrările efective în perioada următoare fără nicio opreliște, anunță organizația ”Străzi pentru oameni”, cea care a realizat proiectul câștigător al concursului de bugetare participativă,competiție anuală unde societatea civilă poate concura cu proiecte pe care să le finanțeze și implementeze Primăria Capitalei.

”Începând de astăzi s-a ridicat ultima barieră din calea proiectului. Începând de vara viitoare vom avea din nou o coroană verde pe Blvd. Regina Elisabeta.”, mai spune organizația.

 

În 3 luni, Bulevardul Elisabeta ar arăta diferit

Proiectul depus de Străzi pentru Oameni, numit Coroană verde pentru Regina Elisabeta, are o perioadă de derulare de 3 luni. Costul total este de 500.000 de lei.

Ce prevede proiectul:

  • eliminarea rădăcinilor pomilor uscați,
  • repararea trotuarului din jurul alveolelor acolo unde acesta este avariat,
  • replantarea unor arbori noi și amenajarea alveolei din jurul pomului nou plantat.
  • ”Este necesar un studiu DALI și achiziționarea unor arbori maturi, rezistenți, astfel încât bulevardul să își recapete coroana verde într-un timp mai scurt. Este necesar să oferim Bulevardului Regina Elisabeta coroana verde pe care o merită.”, se arată în descrierea proiectului de pe site-ul PMB.

Potrivit măsurătorilor efectuate de organizația non-guvernamentală, la data de 5 iulie 2022, pe Bulevardul Regina Elisabeta din București se înregistrau temperaturi medii de 50 de grade Celsius. Recordul de temperatură a fost înregistrat pe o suprafață neagră, lângă Universitatea București: 72 de grade Celsius.

Temperatura medie la umbră, acolo unde pomii încă există este de 35 de grade Celsius.

Îți recomandăm și:

Cookies