Una dintre victimele incendiului de la Popești Leordeni a murit la Spitalul Floreasca

25 iul. 2021
141 Afișari
Una dintre victimele incendiului de la Popești Leordeni a murit la Spitalul Floreasca
Sursa foto: Caută Sănătate

Un cetățean străin, rănit grav în incendiul și explozia care s-au produs vineri la hala de reciclare din Popești-Leordeni, a decedat sâmbătă la Spitalul Floreasca. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat, care a declarat că trei victime au fost transferate de urgență în Germania.

Una dintre victimele de la explozia produsă vineri la hala de reciclare din Popești Leordeni, județul Ilfov, a decedat în cursul zilei de sâmbătă la spital. Bărbatul decedat la Spitalul Floreasca nu avea cetățenie română, potrivit Adevărul.

Trei pacienți au fost transferați în Germania, unul este în stare prea gravă pentru a fi transferat

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat duminică faptul că dintre cele cinci persoane rănite, trei au putut fi transferate în Germania, deși starea lor este gravă, o persoană se află într-o stare mult prea gravă pentru a fi transferată, iar cea de-a cincea victimă, un bărbat de cetățenie străină care lucra acolo, a decedat.

Trei au plecat în dimineaţa asta în Germania, iar al patrulea care a rămas este într-o stare critică, din păcate. Au fost cinci. Din păcate, unul care a decedat. Şi mai erau patru, dintre care trei au fost transferaţi şi unul este netransportabil, fiind într-o stare foarte gravă. Deci un pacient a decedat, din păcate, care era de o altă cetăţenie decât română, dar care lucra acolo. Şi cei transferaţi sunt în stare gravă, pentru că sunt intubaţi, ventilaţi, cu leziuni de căi respiratorii. Clar că starea lor nu este una bună, dar s-a considerat că pot fi transferaţi şi au fost transferaţi la trei spitale din Germania, cu ajutorul colegilor de la Ministerul Apărării. La acest moment nu, din ce ştiu, starea celui de-al patrulea pacient nu permite transferul”, a declarat Raed Arafat.

În urma exploziei, șase persoane au suferit arsuri, iar alte cinci au probleme respiratorii din cauza fumului

Un incendiu și o explozie au curpins, vineri, un utilaj de la o hală de reciclare din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Nu mai puțin de șase persoane au suferit arsuri, cinci fiind în stare gravă, intubate, iar cinci persoane se confruntă cu probleme respiratorii după ce au fost expuse la fum. Raed Arafat a declarat încă de vineri că victimele care au suferit arsuri sunt în stare gravă și ar putea fi transferate la spitale din străinătate.

”Sunt arşi pe suprafaţă importantă a corpului, sunt arşi şi la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul şi mai rezervat. Au ajuns la Spitalul Bagdasar şi la Spitalul Floreasca”, a precizat, vineri seară, Raed Arafat.

Cookies