Se deschide mega-şantierul în Bucureşti: Una din zece străzi va intra în reparaţii. VEZI LISTA

de:
18 mart. 2013
0 Afișari
Se deschide mega-şantierul în Bucureşti: Una din zece străzi va intra în reparaţii. VEZI LISTA

După cum a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, lucrările de reabilitare a sistemului rutier pe aceste artere au fost executate în perioada 2001-2006, fiind în prezent ieşite din perioada de garanţie. „Din acest motiv, se impune efectuarea de reparaţii capitale în vederea readucerii sistemului rutier, a parcajelor şi trotuarelor la paramentrii proiectaţi. Prin aceste lucrări se urmăreşte fluidizarea traficului, reducerea timpului de transport prin micşorarea numărului de blocaje rutiere, protecţia mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de poluanţi din traficul autovehiculelor şi, totodată, creşterea siguranţei circulaţiei auto”, a precizat Onţanu.

În prezent, Sectorul 2 are o reţea stradală de 934 de străzi, la care se adaugă aleile carosabile şi pietonale. În condiţiile în care lucrările de reparaţii capitale la sistemul rutier urmează să fie executate pe 90 de străzi, rezultă că 10% din artere vor avea covor asfaltic nou. 

Costul total al lucrărilor de reabilitare a infrasturii rutiere pe cele 90 de străzi este de 47.316.685 lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general de lucrări aprobat de Consiliul Local Sector 2. 

În sumă este inclusă, pe lângă refacerea integrală a sistemului rutier şi refacerea parcărilor de pâmânt şi a trotuarelor. 

Lista străzilor pe care urmează să fie executate lucrări de reparaţii capitale poate fi descărcată de aici.  

În cursul anului 2012, pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii sistemului rutier, de la bugetul local au fost alocate fonduri în valoare de 50,2 milioane de lei.

Citiți și Atenție în trafic! Au început lucrările de reparare a carosabilului pe 7 artere mari din Capitală

Cookies