Una din trei companii din Bucureşti îşi externalizează departamentul de IT

de:
11 mai 2011
0 Afișari
Una din trei companii din Bucureşti îşi externalizează departamentul de IT

Conform studiului, publicat miercuri de Pluriva, preluat de NewsIn, una din trei companii din Bucureşti îşi externalizează total sau parţial departamentul IT către un furnizor de servicii profesionale. Ponderea companiilor din Capitală, de 34,5%, care apelează la externalizarea IT-ului, este mai mică faţă de procentul din ţările Europei Occidentale, unde circa 48% din firme apelează la o asemenea măsură, potrivit unei analize internaţionale.

Studiul Pluriva arată că 40% dintre companiile din Bucureşti au ales externalizarea completă şi 60% au decis să externalizeze departamentul parţial.

Cercetarea se axează pe discuţii telefonice purtate cu persoane care au putere de decizie în zona IT a companiilor cu sediul în Bucureşti şi care au avut, în 2009, o cifră de afaceri cuprinsă între 1 milion de euro şi 32,1 milioane de euro. Studiul a fost efectuat în perioada noiembrie – decembrie 2010 pe un eşantion alcătuit din 1.513 companii din Bucureşti.

Pluriva este o companie IT furnizoare de soluţii informatice complete: ERP, dezvoltare software şi servicii informatice de business.

Cookies