Un vatman a prins un copil între ușile tramvaiului, în stație la Dristor, în București. Vorbea la telefon și era foarte prins în conversație. Ce spune regulamentul STB

03 apr. 2023
20963 Afișari
Un vatman a prins un copil între ușile tramvaiului, în stație la Dristor, în București. Vorbea la telefon și era foarte prins în conversație. Ce spune regulamentul STB
Un vatman a prins un copil între ușile tramvaiului, în stație la Dristor, în București. Vorbea la telefon și era foarte prins în conversație. Ce spune regulamentul STB. Sursa foto: ratb.stfp.net

Un vatman a fost distras de conversația telefonică pe care o avea și, din cauza neatenției, a prins un copil între ușile tramvaiului pe care îl conducea în București.

Mai mulți bucureșteni au făcut reclamații cu privire la comportamentul neadecvat al șoferilor STB. Unii refuzau să deschidă ușile, alții îi prindeau între uși.

Vatmanul stătea cu telefonul la ureche

O bucureșteancă a postat pe pagina de Facebook „Reclamații STB( fostul RATB) București” o întâmplare din tramvaiul 19.

Femeia spune că vatmanul stătea cu telefonul la ureche în timp ce conducea tramvaiul și că nu era deloc atent. Din cauza neatenției, vatmanul a prins un copil între uși, la stația Dristor.

Copilul era mic și era însoțit de mama sa.

În tramvaiul 19, acum de dimineață, la ora 9:00, în stația Dristor, un copil a fost prins între uși, din cauza domnului care conduce acest tramvai și nu este atent, deoarece stă non stop cu telefonul la ureche.” a spus E. T.

Bucureșteanca a făcut postarea cu speranța că se vor lua măsuri în privința șoferilor care nu sunt atenți la volan.

Vă rog să luați măsuriile care se impun pentru a nu se mai întâmpla astfel de evenimente.”- E. T.

Postarea femeii a strâns zeci de aprecieri și comentarii din partea internauților. Unii dintre ei au dat vina pe copil sau pe mama acestuia, spunând că stăteau pe telefon.

Copilul să fie atent la urcare, nu cu telefonul în mână.” spune V. P.

Bucureșteanca a răspuns, însă, spunând că niciunul dintre ei nu avea telefonul în mână:

Copilul era mic și însoțit de mamă. Niciunul nu avea telefon. Toate persoanele din tramvai au țipat la domnul care stătea cu telefonul la ureche și ăla era vatmanul.”

Ce sancțiuni pot primii șoferii care folosesc telefonul mobil la volan

Conform regulamentului Societății de Transport București-STB, printre responsabilitățile conducătorilor mijloacelor de transport se numără:

i) să nu utilizeze telefon mobil la volan, fără un dispozitiv hands-free.”

Șoferilor le este interzis să țină telefonul la ureche în timpul călătoriilor.

Conform unei Ordonanțe adoptată recent de Guvernul României, șoferii care folosesc telefoane mobile pentru a transmite mesaje, a înregistra, a fotografia sau a vorbi în timp ce conduc vor fi sancționati cu amenzi mult mai mari.

La data de 12 august 2019, Guvernul României a adoptat Ordonanța nr. 11 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare”, a transmis Polița Română printr-un comunicat. 

Conform Trans.Info, polițiștii au subliniat faptul că nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenție și este sancționată cu amendă prevăzută în clasa a lll-a de sancțiuni.

Asta înseamnă, de la 6 la 8 puncte- amendă( de la 870 de lei la 1.160 de lei) și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte penalizare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies