ESENTIAL

Un val de aer polar se așterne peste România. Ne așteaptă temperaturi negative și ninsori, spune Elena Mateescu de la ANM

Un val de aer polar se așterne peste România în următoarea perioadă, spune prognoza meteo pentru zilele viitoare. Astfel, ne așteaptă temperaturi negative și ninsori, anunță Elena Mateescu, directorul ANM.

Iarna vine mai devreme în România, cel puțin asta spune ANM care anunță un val de aer polar ce se va așterne în țara noastră și va îndepărta vremea frumoasă din ultima lună de toamnă. Se pare că din data de 5 noiembrie, adică de vineri, vremea schimbă foaia în țara nostră.

Un val de aer polar pune stăpânire pe toată România

Vestea a fost dată chiar de directorul ANM, Meteorologul Elena Mateescu, care a vorbit într-o intervenţie la România TV despre cum va fi vremea zilele acestea.

„Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat specialistul potrivit Adevărul, care citează România TV.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

Conform meteorologilor, luna noiembrie debutează, după câteva zile de soare de săptămâna asta, cu ploi şi vânt puternic. Mai mult, vom avea parte de ninsori în zonele înalte de munte. De asemenea, în a doua săptămână de noiembrie este aşteptat nou val de frig, provocat de un val de aer polar.

Totuși, trebuie să ne mai bucurăm zilele acestea de vremea care este peste temperaturile normale din această perioadă și să ieșim cât mai multe afară la soare, să ne bucurăm cât mai putem. În curând vremea frumoasă o să fie schimbată de un cer mohorât, ploi și chiar ninsori, în special la munte.

Situația este complicat, mai ales în București, unde avem în continuare probleme cu termoficarea din cauza situației precare a conductelor de apă caldă și funcționării deficitare a centralelor ELCEN. Ne așteaptă o iarnă grea, după cum spunea și primarul Nicușor Dan și vremea de afară nu pare să ne ajute.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button