Circulaţia a fost reluată la metrou, după deraierea de miercuri seară

de:
17 nov. 2010
0 afișări
Circulaţia a fost reluată la metrou, după deraierea de miercuri seară

Circulaţia metroului bucureştean, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi, a fost reluată joi dimineaţa, în jurul orei 5:00, după ce un vagon de metrou a deraiat miercuri seara pe Magistrala 3, a declarat joi Agenţiei NewsIn directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.

„La ora 5:00 situaţia a revenit la normal şi circulaţia între staţiile Unirii şi Timpuri Noi. S-au remediat avariile, oamenii au lucrat operativ. Pagubele înregistrate sunt minore, impactul a fost mai degrabă în relaţia cu călătorii noştri, cărora le mulţumim pentru înţelegere şi pentru colaborarea lor cu personalul Metrorex pe parcursul intervenţiei”, a spus Gheorghe Udrişte.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost întreruptă miercuri seara, pe magistrala M1, între Mihai Bravu şi Izvor, după ce ultimul vagon al unui tren care circula dinspre Piaţa Unirii spre staţia Timpuri Noi a deraiat. O roată a ultimului vagon de tren a sărit de pe şină, iar trenul s-a înclinat. La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD şi echipaje ISU, acestea ajungând la locul defecţiunii în doar şase minute de la apelul de urgenţă, conform prefectului Mihai Atănăsoaiei,  care s-a deplasat şi el la staţia de metrou Unirii.

Incidentul s-a produs la o oră destul de a aglomerată, 20.30, din motive încă necunoscute.  Echipajele ISU trimise la faţa locului au evacuat călătorii, în număr de aproximativ 200. O femeie căreia i se făcuse rău a fost evacuată de SMURD şi dusă la spital.

Călătorii au fost evacuaţi în 30-40 de minute, dinspre ultimul vagon al trenului, cel care a deraiat, spre locomotivă. Călătorii au fost rugaţi să părăsească trenul în şir indian, să nu se îmbulzească, şi au fost conduşi pe calea de rulare a metrourilor, pe şine, către staţia Unirii.

Purtătorul de cuvânt ISU, Anca Onofrei, a declarat că evacuarea, sub coordonarea salvatorilor de la metrou, s-a făcut înspre Unirii şi nu spre staţia Timpuri noi, deoarece pe acea zonă încă exista tensiune electrică în sistem. Evenimentul a fost anunţat la 112 de către unul din pasagerii din vagonul deraiat, iar echipajele ISU s-au deplasat imediat către staţiile Unirii şi Timpuri Noi.

Gheorghe Udrişte, directorul general Metrorex, a declarat la Antena 3 că încă nu se cunosc cauzele incidentului. El a mai precizat că oamenii din vagoane au fost evacuaţi de angajaţii metroului, împreună cu personalul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Udrişte a adăugat faptul că în noaptea aceasta sau mâine se vor face cercetările necesare pentru a descoperi cauzele deraierii.

Gheorghe Udrişte a declarat că trenul care a deraiat fusese verificat la atelier cu doar două zile în urmă, iar firma de mentenenanţă va fi penalizată, inclusiv pecuniar, dacă se va dovedi că nu au fost făcute reparaţiile necesare. Mentenanţa trenurilor este asigurată de firma Alstom.

Cookies