ȘTIRI

Un tun de milioane de euro la Romaero, în atenţia DNA

Din raportul Corpului de Control al Guvernului rezultă că Romaero s-a asociat cu Blue Air pentru crearea unei baze comune de reparaţii şi întreţinere a aeronavelor, cu toate că Blue Air nu avea autorizaţie tehnică şi nici o situaţie financiară care să-i permită o asemenea asociere, informeaza stiripesurse.ro.

În consecinţă, Blue Air nu şi-a onorat obligaţiile contractuale, aportul acesteia fiind de doar 3.387.756 Euro, adică doar puţin peste 30% din suma de 11 milioane de Euro cu care se angajase să contribuie în asociere.

Potrivit documentelor analizate de Corpul de Control, mai multe aeronave ale Blue Air au fost obiectul unor lucrări de mentenanţă realizate şi facturate de Romaero, fără ca asociaţia să emită la rândul său facturi pentru recuperarea cheltuielilor de la beneficiar.

Concret, potrivit raportului, „în perioada 19.04.2011 – 29.10.2012, asocierea constituită din societăşile Blue Air Transport Aerian S.A. şi Romaero S.A. a prestat servicii în sumă totală de 2.945.183 lei reprezentând cheltuieli aferente serviciilor, dar fără a încasa venituri corespunzătoare care i se cuveneau în mod legal”, ceea ce reprezintă un prejudiciu.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button