Un trotuar din București a fost ocupat de un Mercedes și o dubă. Dacă ocolești, ai de-a face cu o baltă de pe șosea

11 iun. 2024
3167 afișări
Un trotuar din București a fost ocupat de un Mercedes și o dubă. Dacă ocolești, ai de-a face cu o baltă de pe șosea
| Sursa foto: Ai parcat ca un bou București/Facebook

Un Mercedes și o dubă au găsit locul perfect de parcare în București: trotuarul. Atenție, pietonii sunt rugați să se descurce.

Un Mercedes și o dubă au ocupat un întreg trotuar

Începem cu un exercițiu de imaginație: ești pe un trotuar din București și vrei să-ți vezi de drum, dar în cale îți apar două mașini. Ce faci? Poate ai loc să te strecori printre ele, asta dacă nu ai un copil în cărucior sau dacă nu ești aflat într-un scaun cu rotile.

Cam așa au parcat niște bucureșteni, undeva prin zona Rahova. Mai exact, pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București” au apărut poze cu două vehicule. Un Mercedes negru și o dubă au ocupat cea mai mare parte din trotuar.

Dacă vrei să treci pe acolo, puțin probabil să ai suficient loc. Chiar și dacă ai vrea să ocolești mașinile, te așteaptă o baltă fix în aceea zonă.

Cum am zis, pozele au fost făcute prin Rahova. Mai exact, parcările inspirate au fost făcute pe Șoseaua Alexandriei din Sectorul 5 al Capitalei. La o privire pe Google Maps, putem observa că în acel loc se parchează în mod obișnuit așa.

Vezi zona AICI.

Un trotuar din București a fost ocupat de un Mercedes și o dubă. Dacă ocolești, ai de-a face cu o baltă de pe șosea
Sursa foto: Captură de ecran Google Maps

Parcările neregulamentare – probleme regulate

Locuitorii Capitalei sunt destul de obișnuiți cu parcările neregulamentare. Mulți șoferi refuză să plătească un loc de parcare amenajat și impovizează. Ba chiar, uneori, se întâmplă să nu găsească un astfel de loc și ajung să parcheze la voia întâmplării.

Partea mai puțin plăcută este că, atunci când îți lași mașina prin tot felul de locuri, poți incomoda circulația în zonă, dar și pietonii. În cazul în care o mașină ocupă trotuarul, pietonii trebuie să meargă pe carosabil, ceea ce este destul de periculos.

Alte situații cunoscute, dar nu prea fericite, se pot crea atunci când mașinile parchează pe linia de tramvai, încurcând circulația mijloacelor de transport în comun, sau atunci când autovehiculele blochează o stradă, o ieșire etc. Acestea sunt doar câteva exemple destul de des întâlnite prin București.

Câteva exemple de parcări neregulamentare:

  • pe șina de tramvai,
  • pe trotuar,
  • în intersecție,
  • în pante și rampe etc.

Te-ar putea interesa și:

Cookies