Un trotinetist care gonea pe un trotuar din București a agățat lesa unui cățel scos la plimbare. „Codiță s-a speriat și dus a fost!” Un cartier întreg s-a apucat să-l caute

16 oct. 2023
797 Afișari
Un trotinetist care gonea pe un trotuar din București a agățat lesa unui cățel scos la plimbare.
Un trotinetist care gonea pe un trotuar din București a agățat lesa unui cățel scos la plimbare. "Codiță s-a speriat și dus a fost!" Un cartier întreg s-a apucat să-l caute. Imagine simbol: Pexels

Stăpâna unui cățel a ținut să le mulțumească vecinilor de cartier, după ce animăluțul s-a reîntors acasă, cu bine. Totul a pornit de la un trotinetist care circula pe un trotuar din București și care a agățat lesa lui Codiță. În acel moment, cățelul s-a speriat și a fugit, iar stăpâna l-a căutat fără oprire, ajutată de vecini.

Un trotinetist care gonea pe un trotuar din București a agățat lesa lui Codiță. Cățelul s-a speriat și a fugit

După multe ore de căutări prin cartier, Codiță a revenit acasă, iar stăpâna lui a ținut să le mulțumească vecinilor implicați.

Totodată, femeia trage și un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe bucureșteni să fie foarte atenți chiar și atunci când merg pe trotuar.

Mesajul a fost postat pe grupul de Facebook „Iubesc Bucureștii Noi”:

Bună ziua !
Mulțumesc frumos vecinilor care sunt iubitori de animale și mi l-au găsit pe Codiță azi-noapte, după ore de mers prin cartier !
Revin cu această postare separată deoarece este blocată secțiunea de comentarii.
Din cauza unui om care circula cu trotineta PE TROTUAR, s-a agățat în lesa câinelui și dus a fost din cauza sperieturii.
Aveți grijă la “trotiniști” și bicicliștii care merg pe trotuar 😡
Ne mai trebuie un ochi la ceafă ca să nu dea peste noi .
Repet, mulțumesc frumos vecinilor noștri!

Postarea a strâns 74 de reacții și comentarii pozitive:

  • „Te-am auzit și eu când îl strigai pe Moldovei, pe la 12 noaptea…de fapt “v-am auzit”, erau două voci. Am ieșit și eu să mă uit dar n-am vazut nici o codiță.
    Cât mă bucur că l-ai găsit 🥰
    Nici nu vreau să îmi imaginez cum ar fi să-l pierd pe Haci al meu.”

Stăpâna lui Codiță și-a cerut scuze pentru că striga „cam tare”, iar vecina de cartier i-a răspuns:

  • „Hai că da, eu dacă eram în locul tău…văleleu de nu vă scoteam pe toți din pături să căutați cu mine 😂
    Eu n-am probleme de genul✌️ …nici măcar când se petrec oamenii toată noaptea! Numa’ cand se ceartă/bat, atunci ma supară, în rest, pace!”

„V-am așteptat 2 ore să mai treceți pe bulevard”

  • „M-ați întrebat pe mine pe bulevard dacă am vazut un cățel mic alb, eram și eu cu câinele meu în grădină. La maxim 5 minute dupa ce ați plecat, a venit băiatu’ cu cațelu’ dacă știu pe cineva care a pierdut un cățel 😂 V-am așteptat 2 ore să mai treceți o dată pe bulevard să vi-l dăm.”, a spus un vecin.
  • „Mă bucur nespus că am putut să vă ajutăm, suntem iubitori de animale și mă gândeam tot timpul ce este în sufletul tău fara Codiță. Cu drag”

Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar

În 2021, Guvernul a aprobat o hotărâre prin care s-a reglementat circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Principala regulă de circulație aplicabilă conducătorilor de trotinete electrice constă în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar. Totodată, trotinetiștii/ bicicliștii nu au voie să conducă fără lumini.

Cookies