Un tren de pe ruta Iași – București a rămas blocat într-un tunel, duminică după-amiază. Călătorii voiau să plece pe jos, dar erau într-o pădure. „Nu aveam nici apă, nici mâncare”

07 aug. 2023
188 Afișari
Un tren de pe ruta Iași - București a rămas blocat într-un tunel, duminică după-amiază. Călătorii voiau să plece pe jos, dar erau într-o pădure. „Nu aveam nici apă, nici mâncare”
Un tren de pe ruta Iași - București a rămas blocat într-un tunel, duminică după-amiază. Călătorii voiau să plece pe jos, dar erau într-o pădure. „Nu aveam nici apă, nici mâncare”. Sursa foto: Facebook/ CFR Călători/ Andrei Trifu

Un tren CFR care circula pe ruta Iași – București a rămas blocat duminică după-amiază într-un tunel, după ce s-a defectat. Călătorii au așteptat mai bine de o oră ca trenul să plece, neavând apă sau mâncare la ei.

S-a defectat și un macaz

Un tren a rămas blocat ieri după-amiază într-un tunel din apropierea localității Bârnova, județul Iași, pe Magistrala feroviară 600.

Trenul IR 12662, operat de SNTFC CFR Călători, a plecat din stația Iași la ora 14:20 și ar fi trebuit să ajungă la Gara de Nord din București la ora 21:18. Însă, pe drum, locomotiva s-a defectat, iar trenul a rămas blocat mai bine de o oră într-un tunel, potrivit clubferoviar.ro.

După ce locomotiva de ajutor a sosit, trenul s-a blocat din nou, din cauza unui macaz defect din stația Bârnova.

„Copiii sunt speriați, cer apă”

Din cauza faptului că trenul a fost blocat mai bine de o oră într-un tunel, pasagerii au fost speriați. Mai mult decât atât, aceștia nu aveau apă sau mâncare, deci, au fost supuși unor riscuri.

Unii călători s-au gândit să se întoarcă la Iași, dar nu aveau acces la nicio cale de acces rutieră, pentru că erau blocați în mijlocul pădurii.

Întrebați cât mai durează până va pleca trenul, controlorii nu au știut ce să răspundă, potrivit spuselor unei martore, citată de clubferoviar.ro:

Am plecat de la Iași spre Galați, cu trenul de pe ruta Iași – București. Am mers o jumătate de oră și când am intrat într-un tunel situat în apropiere de Bârnova, trenul s-a oprit brusc. Suntem sute de oameni, mulți dintre noi nu avem nici apă, nici mâncare, într-o pădure. Așteptăm de o oră. Am căutat soluții să ne întoarcem la Iași, dar fiind în pădure nu avem cum ajunge pe jos la stradă. Controlorii spun că nu știu cât mai durează și că a fost chemată o nouă locomotivă. Eu trebuia să fac schimb de tren la Bârlad pentru a ajunge la Galați, am pierdut deja acel tren. Copiii sunt speriați, cer apă, inclusiv fiul meu de șase ani.”

În total, trenul a avut o întârziere de 153 de minute, dintre care 40 au fost din cauza macazului defect.

Un alt tren a rămas blocat mai mult de o oră, după ce a lovit un cal

Un tren de pe ruta București – Târgu Mureș a rămas blocat în localitatea Buftea, în urmă cu aproximativ două săptămâni, după ce a lovit un cal. Oamenii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute în vagoanele fără aer condiționat.

Ulterior, o locomotivă de tractare a ajuns la fața locului și a dus trenul în Gara Chitila, unde a fost montată o nouă locomotivă.

Trenul a avut o întârziere de mai bine de două ore.

Te-ar putea interesa și:

Cookies